VW heeft al 300.000 oude Duitse diesels ingeruild

VW heeft in Duitsland al meer dan 300.000 oude dieselauto’s van Volkswagen en Audi ingeruild voor een jonger en schoner model. De milieupremie voor die oudere auto’s liep oorspronkelijk tot eind april maar wordt nu wegens dat succes tot nader order verlengd. Volkswagen heeft de premieregeling, die in de zomer van 2017 is ingevoerd, begin dit jaar van […]

VW heeft in Duitsland al meer dan 300.000 oude dieselauto’s van Volkswagen en Audi ingeruild voor een jonger en schoner model. De milieupremie voor die oudere auto’s liep oorspronkelijk tot eind april maar wordt nu wegens dat succes tot nader order verlengd.

Volkswagen heeft de premieregeling, die in de zomer van 2017 is ingevoerd, begin dit jaar van toepassing verklaard voor heel Duitsland. Eerder gold die premie alleen in steden met een hoge luchtvervuiling waar milieuzones zijn ingevoerd of dreigen. ‘’De belangstelling voor de inruilacties overtreft onze verwachtingen,’’ zegt een woordvoerder van de autofabrikant. Hij tekent echter wel aan dat de meeste klanten de laatste tijd kiezen voor een jonge occasion. In dat geval is de verleende milieukorting wel een stuk lager dan de maximale 7.000 euro bij aanschaf van een duurdere VW of 9.000 euro voor een Audi. Eerder leverde auto-expert prof. Ferdinand Dudenhöffer kritiek op de regeling. Volgens hem is de premie alleen maar een lokkertje om meer auto’s te kunnen verkopen. ‘’Het helpt helemaal niets in de strijd tegen dreigende rijverboden.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Leuk voor de Duitsers, maar al die ingeruilde vieze diesels worden vervolgens verkocht aan de Oost Europeanen. Milieu winst nul

Geplaatst door: Jerry op
VW heeft al 300.000 oude Duitse diesels ingeruild - Automobielmanagement.nl

VW heeft al 300.000 oude Duitse diesels ingeruild

VW heeft in Duitsland al meer dan 300.000 oude dieselauto’s van Volkswagen en Audi ingeruild voor een jonger en schoner model. De milieupremie voor die oudere auto’s liep oorspronkelijk tot eind april maar wordt nu wegens dat succes tot nader order verlengd. Volkswagen heeft de premieregeling, die in de zomer van 2017 is ingevoerd, begin dit jaar van […]

VW heeft in Duitsland al meer dan 300.000 oude dieselauto’s van Volkswagen en Audi ingeruild voor een jonger en schoner model. De milieupremie voor die oudere auto’s liep oorspronkelijk tot eind april maar wordt nu wegens dat succes tot nader order verlengd.

Volkswagen heeft de premieregeling, die in de zomer van 2017 is ingevoerd, begin dit jaar van toepassing verklaard voor heel Duitsland. Eerder gold die premie alleen in steden met een hoge luchtvervuiling waar milieuzones zijn ingevoerd of dreigen. ‘’De belangstelling voor de inruilacties overtreft onze verwachtingen,’’ zegt een woordvoerder van de autofabrikant. Hij tekent echter wel aan dat de meeste klanten de laatste tijd kiezen voor een jonge occasion. In dat geval is de verleende milieukorting wel een stuk lager dan de maximale 7.000 euro bij aanschaf van een duurdere VW of 9.000 euro voor een Audi. Eerder leverde auto-expert prof. Ferdinand Dudenhöffer kritiek op de regeling. Volgens hem is de premie alleen maar een lokkertje om meer auto’s te kunnen verkopen. ‘’Het helpt helemaal niets in de strijd tegen dreigende rijverboden.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Leuk voor de Duitsers, maar al die ingeruilde vieze diesels worden vervolgens verkocht aan de Oost Europeanen. Milieu winst nul

Geplaatst door: Jerry op