Die gegevens vermeldt Tesla in haar eerste ‘impact report’, een verslag van de milieu-afdruk van de auto’s maar ook de fabrieken en andere activiteiten van de EV-fabrikant. ‘’Wij geloven dat hoe sneller de wereld naar een zero-emissie toekomst toe beweegt, hoe beter het is. Daarom werken wij hard om onze broeikasgassen afdruk te minimaliseren terwijl we tegelijkertijd investeren in onze werknemers en de gemeenschappen waar we in opereren.

We kijken er naar uit om in volgende rapporten verdere vooruitgang te kunnen melden,’’ schrijft Tesla bij de publicatie. In het rapport geeft Tesla niet alleen informatie over de auto’s en de ‘besparingen’ die die realiseren maar ook over de milieu-effecten van de supercharge-stations zelf, de verkoop en ‘winkels’ en de energievoorziening en -gebruik binnen het bedrijf. Zo is er alles bij elkaar 3,5 GW aan zonnepanelen geïnstalleerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding