Lease-auto ABN AMRO alleen nog elektrisch

Personeel van ABN AMRO die een auto nodig hebben voor hun werk kunnen vanaf juli alleen nog maar een elektrische lease-auto krijgen. Over vijf jaar moet het hele leasewagenpark van de bank elektrisch en dus CO2 vrij zijn.

Lease-auto ABN AMRO alleen nog elektrisch

“ABN AMRO wil het goede voorbeeld geven op het gebied van vervoer en het onnodig gebruik van auto’s zoveel mogelijk terugdringen. Wie een auto van de bank nodig heeft voor zijn werk, kan daarvoor een auto leasen. Vanaf juli 2019 zijn daarvoor alleen nog volledig elektrische auto’s beschikbaar,’’ meldt de bank.

Vorig jaar werd in totaal ongeveer 67 miljoen kilometer gereden met bijna 2.000 lease auto’s van de bank. Het overgrote deel daarvan (95%) had een verbrandingsmotor. De CO2 uitstoot hiervan was 11,1 kTon, dat staat gelijk aan het energieverbruik van bijna 1400 huishoudens, berekent de bank. ‘’Naast de omschakeling op elektrisch leaserijden wil ABN AMRO het voor collega’s ook aantrekkelijk maken om hun eigen auto in te ruilen voor slimmere en schonere alternatieven zoals het openbaar vervoer, autodeelservice Amber of een duurzame private lease oplossing.’’

Lease-auto ABN AMRO alleen nog elektrisch - Automobielmanagement.nl

Lease-auto ABN AMRO alleen nog elektrisch

Personeel van ABN AMRO die een auto nodig hebben voor hun werk kunnen vanaf juli alleen nog maar een elektrische lease-auto krijgen. Over vijf jaar moet het hele leasewagenpark van de bank elektrisch en dus CO2 vrij zijn.

Lease-auto ABN AMRO alleen nog elektrisch

“ABN AMRO wil het goede voorbeeld geven op het gebied van vervoer en het onnodig gebruik van auto’s zoveel mogelijk terugdringen. Wie een auto van de bank nodig heeft voor zijn werk, kan daarvoor een auto leasen. Vanaf juli 2019 zijn daarvoor alleen nog volledig elektrische auto’s beschikbaar,’’ meldt de bank.

Vorig jaar werd in totaal ongeveer 67 miljoen kilometer gereden met bijna 2.000 lease auto’s van de bank. Het overgrote deel daarvan (95%) had een verbrandingsmotor. De CO2 uitstoot hiervan was 11,1 kTon, dat staat gelijk aan het energieverbruik van bijna 1400 huishoudens, berekent de bank. ‘’Naast de omschakeling op elektrisch leaserijden wil ABN AMRO het voor collega’s ook aantrekkelijk maken om hun eigen auto in te ruilen voor slimmere en schonere alternatieven zoals het openbaar vervoer, autodeelservice Amber of een duurzame private lease oplossing.’’