Omdat de naam ProAce een verzamelnaam is voor diverse voertuigen, komen er ook direct heel veel verschillende varianten van de ProAce Electric op de markt. Je kan zo’n ProAce Electric bestellen als Compact, Worker, Long Worker, Dubbele Cabine, als Truck met open laadbak en meer. Daarnaast komt er in 2021 nog een compacte ProAce City Electric bij.

Bentley toont blik in de toekomst met EXP 100 GT

Bentley bestaat honderd jaar en viert dat met deze EXP 100 GT. Deze volledig elektrische conceptcar toont de toekomstige designtaal van het Britse merk.

Volgens Bentley is de EXP 100 GT een belangrijke stap op weg naar een CO2-vrije toekomst. De conceptcar is met vier elektromotoren uitgerust die gezamenlijk 1.500 Nm koppel produceren. Daarmee kan de EXP 100 GT naar eigen zeggen in minder dan 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid bedraagt 300 km/u. Desgewenst kan de Bentley geheel autonoom rijden.

Deze Chinese SUV van Aiways komt naar Europa

Het Chinese automerk Aiways gaat proberen voet aan wal te krijgen in Europa met deze batterij-elektrische U5. De introductie staat gepland voor april 2020.

Aiways is nu nog druk met testwerkzaamheden. Een van de onderdelen van het testprogramma is een langeafstandsrit van maar liefst 14.231 kilometer. De rit start in het Chinese Xi’an, de hoofdstad van de provincie Shaanxi.

Nieuwe Peugeot E-208 bekent kleur

Het is nog even wachten op de Nederlandse versie, maar op de Franse Peugeot-website kun je de (e-)208 al helemaal samenstellen. We zetten de interieur- en carrosseriekleuren op een rij.

De Peugeot e-208 verschijnt pas medio 2020 op de Nederlandse markt, maar staat nu al volop in de schijnwerpers. De reserveringsmodule op de Nederlandse website draait overuren.

Veel interesse in nieuwe Mini Electric

Er bestaat bijzonder veel interesse in de volledig elektrische Mini Cooper SE, door Mini ook wel de Mini Electric genoemd. Tot op heden hebben al meer dan 40.000 mensen interesse in het model getoond, zo vertelde Pieter Nota, Member of the Board of Management van BMW AG, tijdens de presentatie van de elektrische Mini.

Let op: dit zijn natuurlijk nog geen orders, maar mogelijk komen uit die 40.000 aanmeldingen om op de hoogte gehouden te worden wel orders voort. 

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding