Een open koetswerk, geen deuren, een picknick-mand en genoeg vermogen om lekker over landweggetjes te cruisen. De e-Plein Air ziet eruit alsof hij direct in productie kan. De auto is gebaseerd op de klassieke Plein Air uit 1968. Dat was een cabrioletversie van de reguliere Renault 4 en een directe concurrent van de Citroën Mehari.

Dit stuurwiel zit in toekomstige BMW’s

Benieuwd naar het stuurwiel van toekomstige BMW’s? In de volledig elektrische BMW iNEXT – die in 2021 op de markt komt – installeert BMW dit nieuwe stuurwielontwerp.

Volgens de fabrikant verbetert het stuurwiel niet alleen het instapcomfort (het stuurwiel is smaller en afgevlakt aan de onderkant) maar ook het zicht op het instrumentenpaneel door een dunner bovendeel.

Elektrische Cupra: wen er maar aan

Cupra – een performancemerk van Seat – presenteert tijdens de IAA International Motor Show in Frankfurt in september een heuse elektrische conceptcar. Het model weerspiegelt hoe Cupra het begrip ‘sportiviteit’ een nieuwe lading geeft.

De naam van het studiemodel luidt vooralsnog ‘Cupra Concept’. De daadwerkelijke naam wordt pas in september vrijgegeven. Dan volgens overigens ook de specs. Nu moeten we het met wat teaserbeelden stellen. De vierdeurs crossover combineert de looks van een sportcoupé met de presence van een SUV, aldus Cupra. Met het elektrische model blikt Cupra vooruit op de toekomst.

Bron: ZERauto