Veel informatie kan Hyundai nog niet melden, behalve dat het studiemodel symbolisch verwijst naar het ontwerp voor toekomstige elektrische modellen van het merk. “De conceptauto illustreert de designrichting en verkent tegelijkertijd de evolutie van Hyundai’s designtaal volgens het thema ‘Sensuous Sportiness’. Sensuous staat voor ‘sensueel’, oftewel de grotere emotionele waarde die klanten ervaren door design, Sportiness staat voor ‘sportiviteit’ en de toepassing daarvan in innovatieve mobiliteitsoplossingen.”

Opel Corsa-e Rally vervangt Adam R2

Opel neemt afscheid van de Opel Adam R2 rallyauto. Deze nieuwe Opel Corsa-e Rally volgt hem op. De ontwikkeling van de Opel Corsa-e Rally vindt momenteel plaats in Rüsselsheim. Voor seizoen 2020/2021 van de ADAC Opel e-Rally Cup staan vijftien auto’s in de planning. De prijs van deze auto van Opel Motorsport bedraagt netto minder dan 50.000 euro.

De nieuwe elektrische competitieauto produceert 100 kW (136 pk) en levert direct vanuit stilstand maar liefst 260 Nm aan trekkracht. Daarmee is de elektromotor identiek aan die van de normale Corsa-e. Wel een groot verschil: de Opel Corsa-e Rally is natuurlijk stukken lichter omdat overbodige zaken uit het interieur zijn gehaald.

Mercedes-Benz EQV: MPV’S zijn toch uit?

MPV’s zijn helemaal niet uit. Althans, volgens Mercedes-Benz niet. De EQV is het nieuwste model van het Duitse merk. Je zou het ook een bus kunnen noemen, maar het belangrijkst is: hij is volledig elektrisch.

Van Mercedes-Benz kregen we de vraag of we langs wilde komen in Stuttgart voor een nieuwe elektrische MPV. Dan denk je wellicht; een MPV? Iedereen wil tegenwoordig toch een SUV? Een grote SUV, een kleine SUV, een crossover SUV, een compacte SUV, en ga zo maar door.

Porsche Taycan heeft 50 miljoen liedjes aan boord

Het is bijna zover: de eerste volledig elektrische Porsche wordt op vier september onthuld. Porsche geeft langzaam steeds meer informatie en beelden vrij. Het dashboard was echter nog een groot raadsel.

Daar is nu verandering in gekomen. Porsche heeft een teaser van het dashboard vrijgegeven. De afbeelding geeft meteen meer informatie over de auto. Bijvoorbeeld de actieradius. Wij zetten de vijf opvallendste details op een rij.

Bron: ZERauto.nl