Carver richt zich nu op – naar eigen zeggen – duurzame mobiliteitsoplossingen om slimmer, sneller en duurzamer van deur tot deur te reizen. Het hoofdkantoor en de assemblagefabriek zijn gevestigd in Leeuwarden. De ontwikkelingsactiviteiten vinden plaats bij Carver Technology in ‘s Gravendeel. De elektrische Carver is ontwikkeld als vervoersalternatief voor forensen en stedelingen. Het voertuig is voorzien van kanteltechnologie en combineert feitelijk de voordelen van een auto met die van een scooter.

Dit is de naam van de elektrische Volkswagen Transporter

Volkswagen introduceert in het tweede kwartaal van 2020 een volledig elektrische versie van de Transporter. Kai Brinkmann – Product Marketing T-Series – verklapt in een interview met AutoRAI.nl, welke naam deze elektrische Transporter gaat krijgen.

“De elektrische variant van de Transporter 6.1 gaat Volkswagen e-ABT Transporter heten en krijgt een 37,4 kWh accupakket en een 82 kW (112 pk) sterke elektromotor”, stelt Brinkmann in gesprek met AutoRAI.nl. De bus is in samenwerking met ABT e-Line ontwikkeld, een dochteronderneming van het bedrijf ABT Sportsline dat zich richt op elektrische mobiliteit.

Seat Tarraco FR PHEV is het begin van iets groots

Tadaa, Seat introduceert zijn eerste plug-in hybride: Tarraco FR PHEV. Een SUV met een stekker dus. In de toekomst volgen er nog veel meer. Wat zeggen we: het gamma van Seat en CUPRA wordt tot begin 2021 uitgebreid met zes elektrische en plug-in hybridemodellen.

De Tarraco FR PHEV is uitgerust met een 1,4-liter TSI benzinemotor met een vermogen van 150 pk, gekoppeld aan een 116 pk sterke elektromotor en een 13 kWh lithium-ion accu. De elektrische range komt uit op meer dan 50 kilometer. De benzinemotor en de elektromotor kunnen ook samenwerken als er meer power gewenst is.

Porsches nieuwe elektrische racer: de 99X Electric Formule E

Porsche neemt in 2019/2020 deel aan het ABB FIA Formule E-kampioenschap. Dan heb je natuurlijk wel een auto nodig. Die heeft Porsche nu gepresenteerd: de Porsche 99X Electric.

“Met de presentatie van de Porsche 99X Electric komen we een grote stap dichterbij het debuut van Porsche als fabrikant in de Formule E. Nu kijk ik ernaar uit de Porsche 99X Electric op het circuit te zien”, stelt Fritz Enzinger, hoofd Porsche Motorsport en concern-motorsport Volkswagen AG.

Bron: ZERauto