De elektrische aandrijving, 1-versnellings-versnellingsbak en het batterijsysteem zijn gebaseerd op de nieuwe VW e-up. “De elektrische Kever is een combinatie van onze klassieke auto met de mobiliteit van de toekomst. Onder de motorkap zitten innovatieve onderdelen van Volkswagen Group Components, we werken samen om historisch belangrijke voertuigen te elektrificeren en dat is een emotioneel proces,” verwoordt Thomas Schmall die in de Raad van Bestuur van de onderdelendochter van VW Groep zit. 

Omdat de auto door de batterijen en andere aanpassingen zwaarder wordt, moeten wel het chassis en de remmen worden aangepast, deelt VW mee. Het bereik van de e-Beetle komt uit op 200 kilometer ‘een comfortabele afstand voor een ontspannend dagje uit in een ge-elektrificeerde klassieke auto’. Het concept kan ook voor andere historische voertuigen worden gebruikt waarbij VW onder andere denkt over een elektrische Porsche 356.