Volgens Daimlers ontwikkelingschef Markus Schäfer ligt de focus van het bedrijf voorlopig volledig op elektrische aandrijflijnen. Dat zegt hij in een interview met het Duitse Auto Motor und Sport. Schäfer benadrukt dat het om een voorlopig besluit gaat. In de toekomst kan de geldkraan dus weer open gaan voor benzine- of dieselmotoren, maar voorlopig investeert Daimler de ontwikkelingseuro’s in elektrificatie.

Bugatti komt met auto van slechts 30.000 euro

Gelukkig denkt Bugatti ook aan mensen met een kleinere portemonnee. Speciaal voor gefortuneerde kinderen of (groot)ouders komt het merk met de Bugatti Baby II. De geplande productie is al lang uitverkocht.

Bugatti bouwt van de Baby II in totaal 500 exemplaren. Die waren al lang voor de officiële onthulling uitverkocht na de aankondiging op de Autosalon van Genève in maart 2019. De productie van de Bugatti Baby II start begin 2020 en is naar verwachting in 2021 afgerond.

Autotest – Mercedes-Benz EQ Power – comeback van de plug-in hybrid

Steeds strengere wetgeving zorgt dat automakers naarstig op zoek moeten naar schonere technieken. Vanaf 2020 mogen personenauto’s namelijk niet meer dan 95 gram CO2 per kilometer uitstoten. De meeste modellen zitten daar nog fors boven. Hoe los je dit op als automaker? Volledig elektrische auto’s maken is een optie, maar deze zijn niet in ieder land populair of praktisch. De plug-in-hybrid-hype was al een tijdje over, maar lijkt nu een gedwongen comeback te maken. In Frankfurt maken we kennis met de nieuwe plug-in hybrid line-up van Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz zet al een tijd flink in op volledig elektrische auto’s. Denk aan de volledig elektrische Mercedes-Benz EQC 400 4Matic, de eVito en de EQV MPV. Deze volledige elektrische modellen trekken echter de gemiddelde C02 uitstoot van de overige modellen nog niet genoeg omlaag.

Zoveel Honda E’s verwacht Honda te verkopen in Europa

Honda Europa kijkt reikhalzend uit naar de komst van de volledig elektrische Honda E. Het Japanse automerk noemt zelfs al een verkoopdoelstelling voor de Europese markt.

Honda hoopt op jaarbasis ongeveer 10.000 exemplaren van de Honda E in Europa te slijten. Honda zet hoog in vanwege gunstige subsidies voor elektrische auto’s. Belangrijke markten zijn Noorwegen, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De Honda E komt naar verwachting medio 2020 (zomer) op de Nederlandse markt.

Dit ga je betalen voor de nieuwe Renault Zoe

Er is een nieuwe Renault ZOE, maar de grote vraag is natuurlijk wat je voor deze elektrische vijfdeurs hatchback gaat betalen? Renault heeft de prijs van de ZOE met Z.E. 50-batterij inmiddels vrijgegeven. De ZOE-prijzen op een rij.

Renault rust de ZOE Z.E. 50 uit met een 52 kWh accupakket, goed voor een actieradius van 395 kilometer volgens de WLTP-norm. Opladen kan bij een publiek laadpunt met een snelheid tot 22 kW. Ook nieuw is de CCS-aansluiting voor DC-snelladen (maximaal 50 kW).

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding