Nu weer gesjoemel bij bestelwagens Mercedes

In zo’n kwart miljoen Mercedes Sprinter bestelwagens is volgens de Duitse verkeersdienst KBA sjoemelapparatuur voor de uitlaatgassen aangebracht. Daimler zal die 260.000 wagens, waarvan rond de 100.000 in Duitsland, daarom zo goed als zeker moeten terugroepen. Het KBA heeft inmiddels een procedure in die richting in gang gezet.

Het nieuwe dieselschandaal betreft een voorganger van de huidige generatie Sprinter met een Euro 5 motor die tot 2016 is gebouwd. Daimler heeft het functioneren van de installatie die de reiniging van de uitlaatgassen regelt al in mei 2018 aan het KBA voorgelegd. Sinds de zomer van vorig jaar zijn ook besprekingen over die toegepaste techniek aan de gang. De Duitse verkeersdienst vorderde in juni dit jaar al het terugroepen van zo’n 60.000 grotere Mercedes personenwagens omdat er mee gesjoemeld zou zijn. Daimler houdt tot nu toe steeds vol dat het niets illegaals heeft gedaan en heeft tegen het eerdere terugroepbevel ook officieel bezwaar aangetekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nu weer gesjoemel bij bestelwagens Mercedes - Automobielmanagement.nl

Nu weer gesjoemel bij bestelwagens Mercedes

In zo’n kwart miljoen Mercedes Sprinter bestelwagens is volgens de Duitse verkeersdienst KBA sjoemelapparatuur voor de uitlaatgassen aangebracht. Daimler zal die 260.000 wagens, waarvan rond de 100.000 in Duitsland, daarom zo goed als zeker moeten terugroepen. Het KBA heeft inmiddels een procedure in die richting in gang gezet.

Het nieuwe dieselschandaal betreft een voorganger van de huidige generatie Sprinter met een Euro 5 motor die tot 2016 is gebouwd. Daimler heeft het functioneren van de installatie die de reiniging van de uitlaatgassen regelt al in mei 2018 aan het KBA voorgelegd. Sinds de zomer van vorig jaar zijn ook besprekingen over die toegepaste techniek aan de gang. De Duitse verkeersdienst vorderde in juni dit jaar al het terugroepen van zo’n 60.000 grotere Mercedes personenwagens omdat er mee gesjoemeld zou zijn. Daimler houdt tot nu toe steeds vol dat het niets illegaals heeft gedaan en heeft tegen het eerdere terugroepbevel ook officieel bezwaar aangetekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding