Volkswagen ontkent sjoemelen in UK

‘De Volkswagen Groep houdt vol dat er nooit sjoemelsoftware is geïnstalleerd in enige van haar auto’s in Groot-Brittannië. De vraag waarover de rechter moet beslissen is niet of er zulke software in de auto’s zat maar of we ons hebben gehouden aan de wettelijke definitie onder bepaalde omstandigheden. We zullen ons standpunt robuust blijven verdedigen.’

Volkswagen ontkent sjoemelen in UK

Die verklaring heeft de Volkswagen Groep uitgegeven bij het begin van een rechtszaak namens 90.000 Britse bezitters van haar auto’s wegens dieselgate. Advocaten van die automobilisten vinden dat VW ‘steeds inventiever wordt’ in haar verdediging bij dit soort rechtszaken.

Nieuwe argumenten

“In de VS heeft VW het sjoemelen toegegeven en daar ook ruimschoots financiële vergoeding voor betaald maar in Europa blijven ze ontkennen dat de software was ontworpen om de emissietest te bedriegen. Ze komen ook steeds weer met nieuwe argumenten aanzetten die van rechtszaak tot rechtszaak verschillend worden ingezet,” stelt de leider van het Britse juridische team Tom de la Mare. “De auto’s waren zo afgesteld dat de hoeveelheid vervuilende uitstoot bij de emissietest werd geminimaliseerd. Daardoor functioneerden de auto’s heel anders tijdens ‘normaal gebruik’. Je kunt geen duidelijkere manier van sjoemelen bedenken dan wat VW heeft gedaan.”

Volkswagen ontkent sjoemelen in UK - Automobielmanagement.nl

Volkswagen ontkent sjoemelen in UK

‘De Volkswagen Groep houdt vol dat er nooit sjoemelsoftware is geïnstalleerd in enige van haar auto’s in Groot-Brittannië. De vraag waarover de rechter moet beslissen is niet of er zulke software in de auto’s zat maar of we ons hebben gehouden aan de wettelijke definitie onder bepaalde omstandigheden. We zullen ons standpunt robuust blijven verdedigen.’

Volkswagen ontkent sjoemelen in UK

Die verklaring heeft de Volkswagen Groep uitgegeven bij het begin van een rechtszaak namens 90.000 Britse bezitters van haar auto’s wegens dieselgate. Advocaten van die automobilisten vinden dat VW ‘steeds inventiever wordt’ in haar verdediging bij dit soort rechtszaken.

Nieuwe argumenten

“In de VS heeft VW het sjoemelen toegegeven en daar ook ruimschoots financiële vergoeding voor betaald maar in Europa blijven ze ontkennen dat de software was ontworpen om de emissietest te bedriegen. Ze komen ook steeds weer met nieuwe argumenten aanzetten die van rechtszaak tot rechtszaak verschillend worden ingezet,” stelt de leider van het Britse juridische team Tom de la Mare. “De auto’s waren zo afgesteld dat de hoeveelheid vervuilende uitstoot bij de emissietest werd geminimaliseerd. Daardoor functioneerden de auto’s heel anders tijdens ‘normaal gebruik’. Je kunt geen duidelijkere manier van sjoemelen bedenken dan wat VW heeft gedaan.”