Die verklaring heeft de Volkswagen Groep uitgegeven bij het begin van een rechtszaak namens 90.000 Britse bezitters van haar auto’s wegens dieselgate. Advocaten van die automobilisten vinden dat VW ‘steeds inventiever wordt’ in haar verdediging bij dit soort rechtszaken.

Nieuwe argumenten

“In de VS heeft VW het sjoemelen toegegeven en daar ook ruimschoots financiële vergoeding voor betaald maar in Europa blijven ze ontkennen dat de software was ontworpen om de emissietest te bedriegen. Ze komen ook steeds weer met nieuwe argumenten aanzetten die van rechtszaak tot rechtszaak verschillend worden ingezet,” stelt de leider van het Britse juridische team Tom de la Mare. “De auto’s waren zo afgesteld dat de hoeveelheid vervuilende uitstoot bij de emissietest werd geminimaliseerd. Daardoor functioneerden de auto’s heel anders tijdens ‘normaal gebruik’. Je kunt geen duidelijkere manier van sjoemelen bedenken dan wat VW heeft gedaan.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding