WagenPlan introduceert ‘MaaS-product’ Mobiplan

WagenPlan komt met een alles-in-1-oplossing voor flexibele zakelijke mobiliteit: Mobiplan. Deze ‘MaaS-oplossing’ ontsluit alle vormen van mobiliteit en zorgt bovendien voor de automatische registratie van de reizen in de salarisadministratie. Zo nodig inclusief verrekening met het persoonlijke mobiliteitsbudget.

WagenPlan introduceert ‘MaaS-product’ Mobiplan

Met Mobiplan bieden werkgevers hun medewerkers de mogelijkheid om zelf een optimale vervoersmix samen te stellen voor iedere afzonderlijke zakelijke reis. Volgens Wijnand Akkerman (foto), directeur van WagenPlan, sluit Mobiplan mooi aan bij de ontwikkelingen op het vlak van Mobility as a Service (MaaS), waarbij niet het bezit, maar het gebruik van vervoersmiddelen centraal staat. “Als voorloper in de branche zijn we met dit vraagstuk aan de slag gegaan, met Mobiplan als resultaat.”

Mobiplan ontsluit via een app en mobiliteitskaart alle vormen van mobiliteit (OV, deelauto en -fiets, taxi, etc.) en organiseert de administratieve afhandeling ervan. Geregistreerde kilometers krijgen automatisch de juiste vergoeding mee en de reiskostendeclaraties kunnen gekoppeld worden aan de salarisadministratie. Mobiplan werkt zowel met als zonder persoonlijk mobiliteitsbudget en kan ook gecombineerd worden met een leaseauto. Veel werkgevers geven hun medewerkers tegenwoordig immers zo’n persoonlijk budget. als vervanging of als aanvulling op hun leaseauto. “Wat je niet wilt is dat het persoonlijke mobiliteitsbudget een enorme administratieve last creëert omdat alle verschillende vervoersaanbieders apart gedeclareerd, geadministreerd en in het salarissysteem verwerkt moeten worden. Met Mobiplan hoeven zowel werkgevers als werknemers zich daar geen zorgen over te maken”, aldus Akkerman.

Brede, duurzame mobiliteit

WagenPlan (4.600 voertuigen) begon ruim tien jaar geleden al met het aanbieden van brede, duurzame mobiliteit, waaronder (elektrische) deelauto’s en-scooters. Alles vanuit het ‘voorkomen, reduceren en compenseren’ principe van WagenPlan. Ofwel, het zoeken naar andere vormen van mobiliteit (voorkomen), het inzetten van elektrische auto’s of deelauto’s (reduceren) en tenslotte het compenseren van CO2-uitstoot door te herinvesteren in groene elektriciteit. Die visie lijkt nu enorm aan te slaan, merkt ook commercieel manager Daniel Hanselaar van WagenPlan. “Het raakt een snaar, bedrijven herkennen zich erin. Het is iets wat we al jaren voorstaan. Hoewel we in de uitvoering natuurlijk wel steeds meer kunnen.”

WagenPlan introduceert ‘MaaS-product’ Mobiplan - Automobielmanagement.nl

WagenPlan introduceert ‘MaaS-product’ Mobiplan

WagenPlan komt met een alles-in-1-oplossing voor flexibele zakelijke mobiliteit: Mobiplan. Deze ‘MaaS-oplossing’ ontsluit alle vormen van mobiliteit en zorgt bovendien voor de automatische registratie van de reizen in de salarisadministratie. Zo nodig inclusief verrekening met het persoonlijke mobiliteitsbudget.

WagenPlan introduceert ‘MaaS-product’ Mobiplan

Met Mobiplan bieden werkgevers hun medewerkers de mogelijkheid om zelf een optimale vervoersmix samen te stellen voor iedere afzonderlijke zakelijke reis. Volgens Wijnand Akkerman (foto), directeur van WagenPlan, sluit Mobiplan mooi aan bij de ontwikkelingen op het vlak van Mobility as a Service (MaaS), waarbij niet het bezit, maar het gebruik van vervoersmiddelen centraal staat. “Als voorloper in de branche zijn we met dit vraagstuk aan de slag gegaan, met Mobiplan als resultaat.”

Mobiplan ontsluit via een app en mobiliteitskaart alle vormen van mobiliteit (OV, deelauto en -fiets, taxi, etc.) en organiseert de administratieve afhandeling ervan. Geregistreerde kilometers krijgen automatisch de juiste vergoeding mee en de reiskostendeclaraties kunnen gekoppeld worden aan de salarisadministratie. Mobiplan werkt zowel met als zonder persoonlijk mobiliteitsbudget en kan ook gecombineerd worden met een leaseauto. Veel werkgevers geven hun medewerkers tegenwoordig immers zo’n persoonlijk budget. als vervanging of als aanvulling op hun leaseauto. “Wat je niet wilt is dat het persoonlijke mobiliteitsbudget een enorme administratieve last creëert omdat alle verschillende vervoersaanbieders apart gedeclareerd, geadministreerd en in het salarissysteem verwerkt moeten worden. Met Mobiplan hoeven zowel werkgevers als werknemers zich daar geen zorgen over te maken”, aldus Akkerman.

Brede, duurzame mobiliteit

WagenPlan (4.600 voertuigen) begon ruim tien jaar geleden al met het aanbieden van brede, duurzame mobiliteit, waaronder (elektrische) deelauto’s en-scooters. Alles vanuit het ‘voorkomen, reduceren en compenseren’ principe van WagenPlan. Ofwel, het zoeken naar andere vormen van mobiliteit (voorkomen), het inzetten van elektrische auto’s of deelauto’s (reduceren) en tenslotte het compenseren van CO2-uitstoot door te herinvesteren in groene elektriciteit. Die visie lijkt nu enorm aan te slaan, merkt ook commercieel manager Daniel Hanselaar van WagenPlan. “Het raakt een snaar, bedrijven herkennen zich erin. Het is iets wat we al jaren voorstaan. Hoewel we in de uitvoering natuurlijk wel steeds meer kunnen.”