Dacia op elektrische tour

Dacia komt volgend jaar met een volledig elektrisch aangedreven auto met vier zitplaatsen. Het wordt volgens Dacia de voordeligste elektrische auto van Europa.

Door het compacte formaat en lage gewicht biedt de Dacia Spring een actieradius van meer dan 200 kilometer volgens de WLTP.

SUV-uitstraling

De Spring krijgt full-LED-koplampen met een horizontale strip in het bovenste deel en vier grafische elementen geïntegreerd in de bumper. Aan de achterzijde creëren vier full-LED-achterlichten een ‘double-Y’ effect.
De Dacia Spring Concept heeft een SUV-achtige uitstraling. De muisgrijze carrosserie wordt benadrukt door matte details in fluorescerend oranje, onder meer langs de zijschermen, dakstijlen, deurpanelen en skidplates vóór- en achterbumper.
Dacia ziet de Spring een rol vervullen in nieuwe mobiliteitsdiensten zoals autodeelprogramma’s. Groupe Renault heeft in deze markt de grootste vloot elektrische deelauto’s (7.800 stuks van Renault ZOE, Kangoo Z.E. en Twizy) in Europa.

Dacia op elektrische tour - Automobielmanagement.nl

Dacia op elektrische tour

Dacia komt volgend jaar met een volledig elektrisch aangedreven auto met vier zitplaatsen. Het wordt volgens Dacia de voordeligste elektrische auto van Europa.

Door het compacte formaat en lage gewicht biedt de Dacia Spring een actieradius van meer dan 200 kilometer volgens de WLTP.

SUV-uitstraling

De Spring krijgt full-LED-koplampen met een horizontale strip in het bovenste deel en vier grafische elementen geïntegreerd in de bumper. Aan de achterzijde creëren vier full-LED-achterlichten een ‘double-Y’ effect.
De Dacia Spring Concept heeft een SUV-achtige uitstraling. De muisgrijze carrosserie wordt benadrukt door matte details in fluorescerend oranje, onder meer langs de zijschermen, dakstijlen, deurpanelen en skidplates vóór- en achterbumper.
Dacia ziet de Spring een rol vervullen in nieuwe mobiliteitsdiensten zoals autodeelprogramma’s. Groupe Renault heeft in deze markt de grootste vloot elektrische deelauto’s (7.800 stuks van Renault ZOE, Kangoo Z.E. en Twizy) in Europa.