49 procent van de automobilisten wil geen gebruikmaken van het openbaar vervoer in plaats van de auto ten bate van het milieu. Het gebruik van een deelauto of een huurauto is zelfs voor 76 procent geen optie zo blijkt verder uit het onderzoek.

CO2-reductie

Sander Jansen, algemeen directeur Opel Nederland: “We weten allemaal dat CO2-reductie en verbetering van de luchtkwaliteit broodnodig zijn. Het verjongen van het Nederlandse wagenpark kan écht het verschil maken. Naast de aangekondigde subsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s, zijn wij ervan overtuigd dat een incentive ‘aan de achterkant’ relevante impact kan hebben.”

Slooppremie

Financiële redenen wegen voor 78 procent van de respondenten mee bij hun keuze voor een jongere auto. Opel brengt daarom tot en met 31 maart de ‘slooppremie’ terug. Het gaat om een bedrag van 1.000 euro voor auto’s van 15 jaar en ouder. In combinatie met maximaal 2.400 euro private lease-korting kan het overstappen naar een nieuwe auto tot 3.400 euro voordeel opleveren voor autokopers. Met als bijkomend voordeel schonere wegen en schonere lucht, beargumenteert het bedrijf.