De energie voor GM komt van een zonnepark in Lowndes Country, Mississippi, dat momenteel wordt aangelegd door Origis Energy. Dat bedrijf is behalve in de VS onder meer ook actief in België en Italië. Met het project van Origis Energy neemt duurzame energie bij General Motors tegen 2023 rond de helft van het totale verbruik voor haar rekening.

Zero emissie

“De commitment aan hernieuwbare energie maakt deel uit van onze visie van een wereld met zero emissies,’’ zegt Dane Parker, hoofd ‘sustainability’ bij GM. Het fabriekscomplex van Spring Hill Manufacturing neemt in totaal 850 hectare in beslag. Een derde daarvan is momenteel boerenland en nog eens zo’n 20 hectare reservaat. GM bouwt in Spring Hill momenteel de GMC Arcadia en de XT5 en XT6 van Cadillac.

General Motors staat momenteel 12e op de ranglijst van 100 Amerikaanse bedrijven die de meeste duurzame energie gebruiken. Die lijst wordt opgesteld door het milieu-agentschap EPA. Volgens die dienst stimuleert de autofabrikant met haar inzet de ‘vrijwillige markt voor groene energie’.