Toyota sluit zich aan bij waterstofconsortium Missie H2

Toyota Nederland wordt partner van Missie H2, een vereniging die Nederland wil laten kennismaken met de mogelijkheden van waterstof (H2). Dit gebeurt onder andere via een samenwerking met sportorganisatie NOC*NSF. Deze samenwerking werd onlangs verlengd tot de Olympische en Paralympische Spelen in 2021 in Tokio.

Met Missie H2 slaan zeven partijen uit de waterstofketen de handen ineen om het beoogde doel te bereiken. Behalve Toyota Nederland (Louwman & Parqui) zijn dit Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland en Stedin Groep.

Jan-Christiaan Koenders, managing director Toyota importeur Louwman & Parqui: “Toyota voert een langetermijnvisie uit naar nul emissies. Ook in Nederland zien we een belangrijke rol voor waterstof weggelegd. We zijn er trots op dat we samen met andere partijen deel uit mogen maken van Missie H2 om ook de rest van Nederland hierover enthousiast te maken. Dat we dit samen met NOC*NSF door middel van sport kunnen doen, is geweldig.”

Ulco Vermeulen, bestuurslid Gasunie: “Voor Missie H2 slaan we de handen ineen. Ook in deze uitdagende tijden blijven we TeamNL steunen op weg naar Tokio. Extra mooi is dat met de komst van Toyota Nederland nu alle schakels uit de waterstofketen in Missie H2 zijn vertegenwoordigd. Van producent tot eindgebruiker.”

Toyota sluit zich aan bij waterstofconsortium Missie H2 - Automobielmanagement.nl

Toyota sluit zich aan bij waterstofconsortium Missie H2

Toyota Nederland wordt partner van Missie H2, een vereniging die Nederland wil laten kennismaken met de mogelijkheden van waterstof (H2). Dit gebeurt onder andere via een samenwerking met sportorganisatie NOC*NSF. Deze samenwerking werd onlangs verlengd tot de Olympische en Paralympische Spelen in 2021 in Tokio.

Met Missie H2 slaan zeven partijen uit de waterstofketen de handen ineen om het beoogde doel te bereiken. Behalve Toyota Nederland (Louwman & Parqui) zijn dit Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland en Stedin Groep.

Jan-Christiaan Koenders, managing director Toyota importeur Louwman & Parqui: “Toyota voert een langetermijnvisie uit naar nul emissies. Ook in Nederland zien we een belangrijke rol voor waterstof weggelegd. We zijn er trots op dat we samen met andere partijen deel uit mogen maken van Missie H2 om ook de rest van Nederland hierover enthousiast te maken. Dat we dit samen met NOC*NSF door middel van sport kunnen doen, is geweldig.”

Ulco Vermeulen, bestuurslid Gasunie: “Voor Missie H2 slaan we de handen ineen. Ook in deze uitdagende tijden blijven we TeamNL steunen op weg naar Tokio. Extra mooi is dat met de komst van Toyota Nederland nu alle schakels uit de waterstofketen in Missie H2 zijn vertegenwoordigd. Van producent tot eindgebruiker.”