Bovag wil slooppremie voor oude diesel

Bovag is weliswaar tevreden met de aanschafsubsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s, de brancheorganisatie pleit er nu ook voor om de EV-subsidie te versterken met een slooppremie voor de oudste diesels. ‘Zodat de overheid twee vliegen in één klap slaat als het gaat om versnelde vergroening van het Nederlandse wagenpark’.

Elektrische personenauto’s met een aanschafprijs tussen 12.000 en 45.000 euro komen per 1 juli in aanmerking voor een aanschafpremie. De auto moet dan wel gekocht zijn door een particulier of zijn aangeschaft in een constructie met private lease. Voor een nieuwe elektrische personenauto geldt een premie van 4.000 euro en voor een gebruikte 2.000 euro. Bij private lease wordt dat bedrag gedurende de looptijd verrekend in het maandbedrag.

Stikstof

Han ten Broeke, algemeen voorzitter Bovag: “Zou het niet mooi zijn als we deze EV-aanschafsubsidie kunnen aanvullen met een slooppremie? Je ruilt je oude diesel in en koopt er een mooie gebruikte EV voor terug. Of je kiest een gloednieuwe via private lease. Natuurlijk moet je ook een veel schonere benzine-occasion kunnen terugkopen. Onze ideeën voor zo’n sloopregeling liggen al een tijdje in Den Haag, we hopen dat het kabinet er snel werk van maak. In het kader van de kick-start van de economie is iedereen op zoek naar stikstofruimte. Als het gaat om wegverkeer is dit de maatregel die het meeste oplevert aan reductie van stikstofuitstoot. Ik zeg: pak die kans.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bovag wil slooppremie voor oude diesel - Automobielmanagement.nl

Bovag wil slooppremie voor oude diesel

Bovag is weliswaar tevreden met de aanschafsubsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s, de brancheorganisatie pleit er nu ook voor om de EV-subsidie te versterken met een slooppremie voor de oudste diesels. ‘Zodat de overheid twee vliegen in één klap slaat als het gaat om versnelde vergroening van het Nederlandse wagenpark’.

Elektrische personenauto’s met een aanschafprijs tussen 12.000 en 45.000 euro komen per 1 juli in aanmerking voor een aanschafpremie. De auto moet dan wel gekocht zijn door een particulier of zijn aangeschaft in een constructie met private lease. Voor een nieuwe elektrische personenauto geldt een premie van 4.000 euro en voor een gebruikte 2.000 euro. Bij private lease wordt dat bedrag gedurende de looptijd verrekend in het maandbedrag.

Stikstof

Han ten Broeke, algemeen voorzitter Bovag: “Zou het niet mooi zijn als we deze EV-aanschafsubsidie kunnen aanvullen met een slooppremie? Je ruilt je oude diesel in en koopt er een mooie gebruikte EV voor terug. Of je kiest een gloednieuwe via private lease. Natuurlijk moet je ook een veel schonere benzine-occasion kunnen terugkopen. Onze ideeën voor zo’n sloopregeling liggen al een tijdje in Den Haag, we hopen dat het kabinet er snel werk van maak. In het kader van de kick-start van de economie is iedereen op zoek naar stikstofruimte. Als het gaat om wegverkeer is dit de maatregel die het meeste oplevert aan reductie van stikstofuitstoot. Ik zeg: pak die kans.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding