Via de Sixt app kunnen uitsluitend elektrische auto’s worden gehuurd voor minimaal 1 minuut vanaf 19 cent per minuut en tot maximaal 27 dagen. Klanten betalen nooit meer dan de dagelijkse maximumprijs. Het aanbod bestaat uit premium modellen als de Jaguar I-PACE en BMW i3, maar ook kleinere stadsauto’s zoals een Skoda CITIGO e iV. Lokale serviceteams controleren, onderhouden en reinigen de auto’s met regelmatige tussenpozen, daarnaast worden de contactpunten gedesinfecteerd.

Karen van den Boom, CEO SIXT Nederland: “Hiermee pakt Sixt moderne mobiliteitsuitdagingen op een andere manier aan. Ons doel is om samen met steden te werken aan duurzame oplossingen om zowel het autobezit, het aantal leaseauto’s en de parkeerdruk te verminderen en zo beter gebruik te maken van de schaarste aan stedelijke ruimte.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding