Mercedes moet nog eens 170.000 diesels terugroepen

Daimler moet nog eens 170.000 oudere Mercedessen terugroepen omdat er volgens de Duitse verkeersdienst KBA sjoemelsoftware in is toegepast. Het gaat nu om Euro 5 diesels van de A, B, C, E, en S-klasse waarvan er 60.000 in Duitsland zelf rondrijden. De betrokken auto’s zijn van vóór midden 2014 terwijl het dieselschandaal zelf pas in september van 2015 in de openbaarheid kwam.

Analyse: Duikt de autosector nu echt weer in een zware crisis?

Het Kraftfahrt Bundesamt heeft vorig jaar al het terugroepen van de terreinwagen GLK van Mercedes-Benz bevolen. Die opdracht is nu, zoals al werd verwacht, uitgebreid naar een reeks andere oudere Mercedessen.

Ontkennen

Het KBA stelt dat de in de voertuigen toegepaste techniek als illegaal beschouwd moet worden. Daimler zegt op haar beurt dat het alle medewerking verleent aan de autoriteiten en ook zal voldoen aan het terugroepbevel. Tegelijk blijft het bedrijf ontkennen dat er sprake is geweest van illegale software of technieken.

Daimler verwacht ook niet dat de nieuwe actie negatieve gevolgen zal hebben voor de financiën van de onderneming. In de afgelopen tijd zijn er in totaal 1,4 miljoen auto’s van Mercedes-Benz wegens vermeend sjoemelen teruggeroepen.

Mercedes moet nog eens 170.000 diesels terugroepen - Automobielmanagement.nl

Mercedes moet nog eens 170.000 diesels terugroepen

Daimler moet nog eens 170.000 oudere Mercedessen terugroepen omdat er volgens de Duitse verkeersdienst KBA sjoemelsoftware in is toegepast. Het gaat nu om Euro 5 diesels van de A, B, C, E, en S-klasse waarvan er 60.000 in Duitsland zelf rondrijden. De betrokken auto’s zijn van vóór midden 2014 terwijl het dieselschandaal zelf pas in september van 2015 in de openbaarheid kwam.

Analyse: Duikt de autosector nu echt weer in een zware crisis?

Het Kraftfahrt Bundesamt heeft vorig jaar al het terugroepen van de terreinwagen GLK van Mercedes-Benz bevolen. Die opdracht is nu, zoals al werd verwacht, uitgebreid naar een reeks andere oudere Mercedessen.

Ontkennen

Het KBA stelt dat de in de voertuigen toegepaste techniek als illegaal beschouwd moet worden. Daimler zegt op haar beurt dat het alle medewerking verleent aan de autoriteiten en ook zal voldoen aan het terugroepbevel. Tegelijk blijft het bedrijf ontkennen dat er sprake is geweest van illegale software of technieken.

Daimler verwacht ook niet dat de nieuwe actie negatieve gevolgen zal hebben voor de financiën van de onderneming. In de afgelopen tijd zijn er in totaal 1,4 miljoen auto’s van Mercedes-Benz wegens vermeend sjoemelen teruggeroepen.