VS pakken ‘verdachte’ dieselgate op in Kroatië

Amerikaanse opsporingsdiensten hebben Axel Eiser, een voormalige technicus van Volkswagen, opgepakt in Kroatië. Hij werd gearresteerd tijdens zijn vakantie. Eiser was vroeger hoofd van de afdeling aandrijftechniek bij Volkswagen en directeur van dezelfde divisie bij Audi. Hij wordt er van verdacht als baas van de dieselmotoren aan de wieg te hebben gestaan van de sjoemelapparatuur die leidde tot dieselgate.

Dieselgate kost Volkswagen 14,7 miljard dollar in de VS

Al in januari vorig jaar heeft een jury bij een rechtbank in Detroit een aantal voormalige managers van Audi, waaronder Eiser, in staat van beschuldiging gesteld. Tegen hen werd ook een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Ondanks het feit dat dieselgate inmiddels bijna vijf jaar geleden is, jagen de Amerikanen in binnen- en buitenland nog steeds op die beschuldigden. Twee van de betrokkenen zijn in de VS al eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen en hoge boetes. Volkswagen en Audi willen verder geen commentaar geven op Eiser’s aanhouding.

Illegaal

Twee weken geleden werd in Duitsland zelf bekend dat de oud-CEO van Audi Rupert Stadler daadwerkelijk moet voorkomen voor zijn rol in het dieselschandaal. Ook drie voormalige collega’s moeten in september voor de rechtbank verschijnen. Stadler wordt onder meer ten laste gelegd dat hij Audi’s heeft laten verkopen terwijl hij wist dat die door de aangebrachte sjoemelsoftware in feite illegaal op de weg kwamen.

VS pakken ‘verdachte’ dieselgate op in Kroatië - Automobielmanagement.nl

VS pakken ‘verdachte’ dieselgate op in Kroatië

Amerikaanse opsporingsdiensten hebben Axel Eiser, een voormalige technicus van Volkswagen, opgepakt in Kroatië. Hij werd gearresteerd tijdens zijn vakantie. Eiser was vroeger hoofd van de afdeling aandrijftechniek bij Volkswagen en directeur van dezelfde divisie bij Audi. Hij wordt er van verdacht als baas van de dieselmotoren aan de wieg te hebben gestaan van de sjoemelapparatuur die leidde tot dieselgate.

Dieselgate kost Volkswagen 14,7 miljard dollar in de VS

Al in januari vorig jaar heeft een jury bij een rechtbank in Detroit een aantal voormalige managers van Audi, waaronder Eiser, in staat van beschuldiging gesteld. Tegen hen werd ook een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Ondanks het feit dat dieselgate inmiddels bijna vijf jaar geleden is, jagen de Amerikanen in binnen- en buitenland nog steeds op die beschuldigden. Twee van de betrokkenen zijn in de VS al eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen en hoge boetes. Volkswagen en Audi willen verder geen commentaar geven op Eiser’s aanhouding.

Illegaal

Twee weken geleden werd in Duitsland zelf bekend dat de oud-CEO van Audi Rupert Stadler daadwerkelijk moet voorkomen voor zijn rol in het dieselschandaal. Ook drie voormalige collega’s moeten in september voor de rechtbank verschijnen. Stadler wordt onder meer ten laste gelegd dat hij Audi’s heeft laten verkopen terwijl hij wist dat die door de aangebrachte sjoemelsoftware in feite illegaal op de weg kwamen.