Porsche heeft de ‘verdenkingen’ zelf aan het KBA en de betrokken officier van justitie in Stuttgart gemeld en ook de Amerikaanse autoriteiten op de hoogte gesteld. Het KBA zou al medewerkers van Porsche hebben gehoord. De autofabrikant stelt momenteel een intern onderzoek in, heeft een woordvoerder bevestigd.

Onderzoek

“De technische en regulatorische aspecten van onze voertuigen worden regelmatig en voortdurend getest. In het kader van zulke onderzoeken heeft Porsche thema’s geïdentificeerd en die, zoals ook in het verleden, aan de betrokken autoriteiten ter kennis gebracht. Intern zijn medewerkers voor gesprekken uitgenodigd en worden vergaderprotocollen en honderdduizenden emails onderzocht op mogelijke aanwijzingen.”

Porsche stelt daarbij dat ‘uit die interne onderzoeken is gebleken dat het alleen gaat om voertuigen die al enkele jaren geleden werden ontwikkeld’. Er zijn geen aanwijzingen dat het gaat om auto’s die momenteel van de productielijn afkomen. Volgens Duitse bronnen gaat het inderdaad om motoren die gebouwd zijn tussen 2008 en 2013, waaronder ook die voor de 911-serie en de Panamera.