Porsche onderzoekt rommelen met benzinemotoren

Bij Porsche zou ook gesjoemeld zijn met benzinemotoren, melden Duitse media. In de serie-fabricage zouden illegale veranderingen aan zowel de hard- als software zijn aangebracht nadat de verkeersdienst Kraftfahrt Bundesamt KBA de toelatingscertificering had afgegeven. Daarbij gaat het niet om de uitlaatgassen, zoals bij dieselgate, maar om bepaalde motorcomponenten.

Porsche heeft de ‘verdenkingen’ zelf aan het KBA en de betrokken officier van justitie in Stuttgart gemeld en ook de Amerikaanse autoriteiten op de hoogte gesteld. Het KBA zou al medewerkers van Porsche hebben gehoord. De autofabrikant stelt momenteel een intern onderzoek in, heeft een woordvoerder bevestigd.

Onderzoek

“De technische en regulatorische aspecten van onze voertuigen worden regelmatig en voortdurend getest. In het kader van zulke onderzoeken heeft Porsche thema’s geïdentificeerd en die, zoals ook in het verleden, aan de betrokken autoriteiten ter kennis gebracht. Intern zijn medewerkers voor gesprekken uitgenodigd en worden vergaderprotocollen en honderdduizenden emails onderzocht op mogelijke aanwijzingen.”

Porsche stelt daarbij dat ‘uit die interne onderzoeken is gebleken dat het alleen gaat om voertuigen die al enkele jaren geleden werden ontwikkeld’. Er zijn geen aanwijzingen dat het gaat om auto’s die momenteel van de productielijn afkomen. Volgens Duitse bronnen gaat het inderdaad om motoren die gebouwd zijn tussen 2008 en 2013, waaronder ook die voor de 911-serie en de Panamera.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche onderzoekt rommelen met benzinemotoren - Automobielmanagement.nl

Porsche onderzoekt rommelen met benzinemotoren

Bij Porsche zou ook gesjoemeld zijn met benzinemotoren, melden Duitse media. In de serie-fabricage zouden illegale veranderingen aan zowel de hard- als software zijn aangebracht nadat de verkeersdienst Kraftfahrt Bundesamt KBA de toelatingscertificering had afgegeven. Daarbij gaat het niet om de uitlaatgassen, zoals bij dieselgate, maar om bepaalde motorcomponenten.

Porsche heeft de ‘verdenkingen’ zelf aan het KBA en de betrokken officier van justitie in Stuttgart gemeld en ook de Amerikaanse autoriteiten op de hoogte gesteld. Het KBA zou al medewerkers van Porsche hebben gehoord. De autofabrikant stelt momenteel een intern onderzoek in, heeft een woordvoerder bevestigd.

Onderzoek

“De technische en regulatorische aspecten van onze voertuigen worden regelmatig en voortdurend getest. In het kader van zulke onderzoeken heeft Porsche thema’s geïdentificeerd en die, zoals ook in het verleden, aan de betrokken autoriteiten ter kennis gebracht. Intern zijn medewerkers voor gesprekken uitgenodigd en worden vergaderprotocollen en honderdduizenden emails onderzocht op mogelijke aanwijzingen.”

Porsche stelt daarbij dat ‘uit die interne onderzoeken is gebleken dat het alleen gaat om voertuigen die al enkele jaren geleden werden ontwikkeld’. Er zijn geen aanwijzingen dat het gaat om auto’s die momenteel van de productielijn afkomen. Volgens Duitse bronnen gaat het inderdaad om motoren die gebouwd zijn tussen 2008 en 2013, waaronder ook die voor de 911-serie en de Panamera.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding