Uiteindelijk wil Uber een ​​emissievrij mobiliteitsplatform worden. ‘Vanaf 2025 zal 50 procent van de kilometers die via Uber gereden worden in zeven Europese hoofdsteden (Amsterdam, Berlijn, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid en Parijs) in een elektrische auto worden afgelegd. Dit betekent dat passagiers tegen eind 2021 een emissievrije auto kunnen kiezen in 80 procent van de Europese steden waarin Uber-bedrijven actief zijn,’ laat het bedrijf weten.

Leaf

Jordi Vila, Divisional Vice President Sales en Marketing bij Nissan Europe: “Op basis van 10 jaar ervaring met de Nissan Leaf weten we dat mensen dol zijn op elektrisch rijden. Door samen te werken met Uber in het Verenigd Koninkrijk, hebben we het bewustzijn en de acceptatie rondom emissievrije auto’s al kunnen vergroten en we kijken ernaar uit om te onderzoeken hoe we dat verder in Europa kunnen uitrollen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding