Tesla vangt al zeven miljoen uit coronaregeling

Tesla heeft tot nu toe alleen in ons land al 6.993.207 euro voorschot ontvangen uit de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, de overheidssteun aan bedrijven om de coronacrisis te overbruggen. Tesla zal daar bovenop vermoedelijk ook steun krijgen uit de tweede ronde van die regeling. De autofabrikant kan daar aanspraak op maken omdat de omzet met minstens 20 procent is gedaald vergeleken met vorig jaar.

Dat staat in de rubriek Bartjes in het Financieel Dagblad. Tesla heeft in ons land nog altijd een grote fabriek in Tilburg en heeft daarnaast nog vier andere bv’s die een bijdrage uit de steun hebben aangevraagd. Naast die steun mist de schatkist ook nog eens over vijf jaar gezien 675 miljoen aan belastinggelden door de lagere bijtelling voor de duizenden Tesla’s die eind vorig jaar nog even snel op kenteken zijn gezet, berekent Bartjes.

Daling

Vanwege die scheepsladingen vol Tesla’s van eind 2019 loopt de afzet dit jaar tot nu toe fors achter. Volgens de laatste maandcijfers van Bovag en RDC verkocht Tesla in de eerste acht maanden van dit jaar 3.513 nieuwe personenauto’s terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar nog 8.098 waren. Die daling met 56 procent is veel sterker dan de markt als geheel die tot nu toe rond een kwart achterloopt op vorig jaar. In de maand juli gingen er niet meer dan 36 Tesla’s de showroom uit, in augustus trok dit wel weer aan naar 618 maar dat waren er vorig jaar met 1.242 dubbel zo veel. Die omzetdaling van 20 procent voor de tweede NOW-ronde zit dus wel goed. 

Reacties

Wederom betaalt de belastingbetaler, bovenop het eerdere belastingvoordeel op el.auto’s, miljoenen euro’s aan een bovendien buitenlandse onderneming. Valt dit onder migratie?!

Geplaatst door: JP op

Is dit niet een beetje een schande! Door subsidie eigenlijk te veel auto’s verkopen waarna door het einde van de subsidie bijna 7 miljoen euro subsidie kan vangen!Dan kosten die auto’s ons belasting betalende burger gewoon 682 miljoen euro! Dat is niet een beetje een schande maar een hele grote!

Geplaatst door: Cor de Jong op
Tesla vangt al zeven miljoen uit coronaregeling - Automobielmanagement.nl

Tesla vangt al zeven miljoen uit coronaregeling

Tesla heeft tot nu toe alleen in ons land al 6.993.207 euro voorschot ontvangen uit de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, de overheidssteun aan bedrijven om de coronacrisis te overbruggen. Tesla zal daar bovenop vermoedelijk ook steun krijgen uit de tweede ronde van die regeling. De autofabrikant kan daar aanspraak op maken omdat de omzet met minstens 20 procent is gedaald vergeleken met vorig jaar.

Dat staat in de rubriek Bartjes in het Financieel Dagblad. Tesla heeft in ons land nog altijd een grote fabriek in Tilburg en heeft daarnaast nog vier andere bv’s die een bijdrage uit de steun hebben aangevraagd. Naast die steun mist de schatkist ook nog eens over vijf jaar gezien 675 miljoen aan belastinggelden door de lagere bijtelling voor de duizenden Tesla’s die eind vorig jaar nog even snel op kenteken zijn gezet, berekent Bartjes.

Daling

Vanwege die scheepsladingen vol Tesla’s van eind 2019 loopt de afzet dit jaar tot nu toe fors achter. Volgens de laatste maandcijfers van Bovag en RDC verkocht Tesla in de eerste acht maanden van dit jaar 3.513 nieuwe personenauto’s terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar nog 8.098 waren. Die daling met 56 procent is veel sterker dan de markt als geheel die tot nu toe rond een kwart achterloopt op vorig jaar. In de maand juli gingen er niet meer dan 36 Tesla’s de showroom uit, in augustus trok dit wel weer aan naar 618 maar dat waren er vorig jaar met 1.242 dubbel zo veel. Die omzetdaling van 20 procent voor de tweede NOW-ronde zit dus wel goed. 

Reacties

Wederom betaalt de belastingbetaler, bovenop het eerdere belastingvoordeel op el.auto’s, miljoenen euro’s aan een bovendien buitenlandse onderneming. Valt dit onder migratie?!

Geplaatst door: JP op

Is dit niet een beetje een schande! Door subsidie eigenlijk te veel auto’s verkopen waarna door het einde van de subsidie bijna 7 miljoen euro subsidie kan vangen!Dan kosten die auto’s ons belasting betalende burger gewoon 682 miljoen euro! Dat is niet een beetje een schande maar een hele grote!

Geplaatst door: Cor de Jong op