Investeerders claimen dieselschade bij Daimler

Een aantal grote investeerders met aandelen in Daimler eisen zeker 350 miljoen euro schadevergoeding. Het autobedrijf zou de buitenwereld te laat zou hebben geïnformeerd over verdenkingen omtrent sjoemeldiesels en de mogelijke financiële gevolgen daarvan. Het bericht komt nog geen week nadat Daimler in de VS voor 2,2 miljard dollar aan regelingen heeft getroffen voor ‘dieselgate’.

Daimler investeert 1 miljard dollar in de VS

De klagers stellen dat ze hun Daimler-aandelen veel te duur hebben gekocht omdat Daimler op dat moment wel wist dat er sjoemelzaken zouden dreigen maar daarover nog niets naar buiten had gebracht. Toen dat wel gebeurde, zakte de koers van Daimler op de Duitse effectenbeurs fors in. De eisen zijn daarmee identiek aan die in soortgelijke rechtszaken van aandeelhouders van de Volkswagen Groep en holding Porsche SE. Om al die zaken te behandelen heeft de rechtbank in Stuttgart begin dit jaar ook twee speciale ‘kamers’ ingesteld.

Kleineder bedragen

De nieuwe claimzaken tegen Daimler zijn ingediend bij die rechtbank in Stuttgart. Aangenomen wordt dat er nog meer van dat soort zaken zullen volgen maar dan waarschijnlijk voor kleinere bedragen. Gezamenlijk zou het bedrag dat wordt geclaimd echter wel op kunnen lopen tot een miljard euro of meer. Daimler blijft ook na de ‘settlements’ in de VS nog altijd ontkennen dat er sprake is geweest van sjoemelen of illegale software. Ook nu noemt een woordvoerder de claims ongefundeerd. “We zullen ons met alle juridische middelen verdedigen.’’

Investeerders claimen dieselschade bij Daimler - Automobielmanagement.nl

Investeerders claimen dieselschade bij Daimler

Een aantal grote investeerders met aandelen in Daimler eisen zeker 350 miljoen euro schadevergoeding. Het autobedrijf zou de buitenwereld te laat zou hebben geïnformeerd over verdenkingen omtrent sjoemeldiesels en de mogelijke financiële gevolgen daarvan. Het bericht komt nog geen week nadat Daimler in de VS voor 2,2 miljard dollar aan regelingen heeft getroffen voor ‘dieselgate’.

Daimler investeert 1 miljard dollar in de VS

De klagers stellen dat ze hun Daimler-aandelen veel te duur hebben gekocht omdat Daimler op dat moment wel wist dat er sjoemelzaken zouden dreigen maar daarover nog niets naar buiten had gebracht. Toen dat wel gebeurde, zakte de koers van Daimler op de Duitse effectenbeurs fors in. De eisen zijn daarmee identiek aan die in soortgelijke rechtszaken van aandeelhouders van de Volkswagen Groep en holding Porsche SE. Om al die zaken te behandelen heeft de rechtbank in Stuttgart begin dit jaar ook twee speciale ‘kamers’ ingesteld.

Kleineder bedragen

De nieuwe claimzaken tegen Daimler zijn ingediend bij die rechtbank in Stuttgart. Aangenomen wordt dat er nog meer van dat soort zaken zullen volgen maar dan waarschijnlijk voor kleinere bedragen. Gezamenlijk zou het bedrag dat wordt geclaimd echter wel op kunnen lopen tot een miljard euro of meer. Daimler blijft ook na de ‘settlements’ in de VS nog altijd ontkennen dat er sprake is geweest van sjoemelen of illegale software. Ook nu noemt een woordvoerder de claims ongefundeerd. “We zullen ons met alle juridische middelen verdedigen.’’