Ook in VK mogelijk al in 2030 ban op verbrandingsmotor

Het Verenigd Koninkrijk wil mogelijk het verbod op de verkoop van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor al in 2030 invoeren. Dat is veel eerder dan het eerder genoemde tijdstip van 2040. De Britse regering wil hiermee de verkoop van elektrische auto’s verder stimuleren.

Daimler investeert miljarden in verbrandingsmotoren

Naar verwachting kondigt premier Boris Johnson in de herfst de nieuwe datum aan, als onderdeel van een heel pakket aan maatregelen die na corona voor een groene economische opleving moeten zorgen. Met de beslissing om de verkoop van nieuwe diesel- en benzine-auto’s in 2030 te verbieden zou het VK bovendien meer in lijn lopen met andere Europese landen. Denemarken heeft eind vorig jaar het voorstel ingediend om vanaf 2030 in heel Europa de verkoop van benzine- en dieselauto’s te verbieden. Het land zou voor dit voorstel de steun krijgen van tien andere Europese lidstaten. Ook in Nederland is het kabinet voor invoering van de maatregel.

Nieuwe impuls

Matthew Pennycook, schaduwminister voor klimaatverandering, denkt dat het vervroegen van de datum naar 2030 ‘een nieuwe impuls geeft aan de Britse auto-industrie, terwijl we vechten tegen klimaatverandering en luchtvervuiling in onze steden.’ Angst voor overbelasting van het stroomnet door de groei in elektrische auto’s is volgens Graeme Cooper, directeur van energiebedrijf National Grid, niet nodig. “We zijn ervan overtuigd dat een snellere transitie mogelijk is.” Volgens National Grid zou het elektrificeren van al het wegvervoer, afgezien van zwaar goederentransport, slechts een derde meer energie vragen.

Ook in VK mogelijk al in 2030 ban op verbrandingsmotor - Automobielmanagement.nl

Ook in VK mogelijk al in 2030 ban op verbrandingsmotor

Het Verenigd Koninkrijk wil mogelijk het verbod op de verkoop van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor al in 2030 invoeren. Dat is veel eerder dan het eerder genoemde tijdstip van 2040. De Britse regering wil hiermee de verkoop van elektrische auto’s verder stimuleren.

Daimler investeert miljarden in verbrandingsmotoren

Naar verwachting kondigt premier Boris Johnson in de herfst de nieuwe datum aan, als onderdeel van een heel pakket aan maatregelen die na corona voor een groene economische opleving moeten zorgen. Met de beslissing om de verkoop van nieuwe diesel- en benzine-auto’s in 2030 te verbieden zou het VK bovendien meer in lijn lopen met andere Europese landen. Denemarken heeft eind vorig jaar het voorstel ingediend om vanaf 2030 in heel Europa de verkoop van benzine- en dieselauto’s te verbieden. Het land zou voor dit voorstel de steun krijgen van tien andere Europese lidstaten. Ook in Nederland is het kabinet voor invoering van de maatregel.

Nieuwe impuls

Matthew Pennycook, schaduwminister voor klimaatverandering, denkt dat het vervroegen van de datum naar 2030 ‘een nieuwe impuls geeft aan de Britse auto-industrie, terwijl we vechten tegen klimaatverandering en luchtvervuiling in onze steden.’ Angst voor overbelasting van het stroomnet door de groei in elektrische auto’s is volgens Graeme Cooper, directeur van energiebedrijf National Grid, niet nodig. “We zijn ervan overtuigd dat een snellere transitie mogelijk is.” Volgens National Grid zou het elektrificeren van al het wegvervoer, afgezien van zwaar goederentransport, slechts een derde meer energie vragen.