Bentley is in 2030 electric-only

Het 100-jarige Bentley wil al over vijf jaar alleen nog plug-in hybride of batterij-elektrische auto’s leveren. In 2030 wil Bentley uitsluitend nog vol-elektrisch auto’s produceren. ‘Bentley wil elk aspect van haar business opnieuw uitvinden om een CO2-neutrale organisatie te worden’.

Bentley schrapt 450 arbeidsplaatsen

Dit doel moet volgens het bedrijf worden bereikt met een transformatieprogramma voor alle activiteiten en producten. ‘Bentley wil buitengewone mobiliteit voor de volgende eeuw van haar bestaan bieden en zich binnen een decennium ontwikkelen van de grootste fabrikant van 12-cylinder benzinemotoren tot helemaal geen verbrandingsmotoren meer.’

Rolmodel

Het tot de Volkswagen Groep behorende Bentley heeft haar 80 jaar oude hoofdkwartier in Crewe al omgevormd tot de eerste CO2-neutrale fabriek van luxe auto’s in Groot-Brittannië. Het complex is daartoe onder meer voorzien van een water recyclesysteem en 30.000 zonnepanelen terwijl er rondom ook veel bomen zijn geplant. Tegelijk is het luxemerk nu beschikbaar in 68 markten, meer dan ooit tevoren. CEO Adrian Hallmark: “In tien jaar tijd zal Bentley transformeren van een 100 jaar oud luxe autobedrijf tot een nieuw, duurzaam en ethisch rolmodel voor luxe.’’

Kostenbesparingen

Bentley heeft de laatste tijd wel de nodige kostenbesparingen doorgevoerd. Het bedrijf kondigde eerder aan dat er 1.000 banen moesten verdwijnen. Dat zijn er uiteindelijk 800 geworden, waarvan het merendeel door vrijwillig ontslag en 200 door het opzeggen van uitzendkrachten. Aan de andere kant gaat Bentley in Crewe investeren in twee nieuwe ontwikkelcentra, een nieuwe testbaan en een kwaliteitscentrum.

Bentley is in 2030 electric-only - Automobielmanagement.nl

Bentley is in 2030 electric-only

Het 100-jarige Bentley wil al over vijf jaar alleen nog plug-in hybride of batterij-elektrische auto’s leveren. In 2030 wil Bentley uitsluitend nog vol-elektrisch auto’s produceren. ‘Bentley wil elk aspect van haar business opnieuw uitvinden om een CO2-neutrale organisatie te worden’.

Bentley schrapt 450 arbeidsplaatsen

Dit doel moet volgens het bedrijf worden bereikt met een transformatieprogramma voor alle activiteiten en producten. ‘Bentley wil buitengewone mobiliteit voor de volgende eeuw van haar bestaan bieden en zich binnen een decennium ontwikkelen van de grootste fabrikant van 12-cylinder benzinemotoren tot helemaal geen verbrandingsmotoren meer.’

Rolmodel

Het tot de Volkswagen Groep behorende Bentley heeft haar 80 jaar oude hoofdkwartier in Crewe al omgevormd tot de eerste CO2-neutrale fabriek van luxe auto’s in Groot-Brittannië. Het complex is daartoe onder meer voorzien van een water recyclesysteem en 30.000 zonnepanelen terwijl er rondom ook veel bomen zijn geplant. Tegelijk is het luxemerk nu beschikbaar in 68 markten, meer dan ooit tevoren. CEO Adrian Hallmark: “In tien jaar tijd zal Bentley transformeren van een 100 jaar oud luxe autobedrijf tot een nieuw, duurzaam en ethisch rolmodel voor luxe.’’

Kostenbesparingen

Bentley heeft de laatste tijd wel de nodige kostenbesparingen doorgevoerd. Het bedrijf kondigde eerder aan dat er 1.000 banen moesten verdwijnen. Dat zijn er uiteindelijk 800 geworden, waarvan het merendeel door vrijwillig ontslag en 200 door het opzeggen van uitzendkrachten. Aan de andere kant gaat Bentley in Crewe investeren in twee nieuwe ontwikkelcentra, een nieuwe testbaan en een kwaliteitscentrum.