Uit de analyse van Independer, een van de grootste vergelijkingssites op het gebied van autoverzekeringen, blijkt verder dat Limburgers het minst hebben met dieselauto’s. Deze provincie telt, met slechts 12,4 procent, het laagste percentage personenauto’s dat op diesel rijdt.

Verschil in benzinegebruik

Ondanks dat benzine de meest voorkomende brandstof is voor personenauto’s verschilt het gebruik ervan per provincie. In Flevoland heeft minder dan 70 procent van de personenauto’s een benzinemotor. Deze provincie heeft daarnaast verreweg het hoogste percentage elektrische en hybride auto’s. Het gaat hier om bijna 10 procent van het wagenpark. Dat is fors in vergelijking met de provincie Drenthe, waar dit bij slechts 3,5 procent van de particuliere personenauto’s het geval is.

Meeste EV’s in Amsterdam

Van de vier grote steden heeft Rotterdam de minste hybride en elektrische auto’s. In de Maasstad is 1,3 procent van het wagenpark elektrisch en nog geen 3 procent is hybride. Den Haag is met 6 procent koploper op het gebied van hybride auto’s. Amsterdam heeft met 3 procent het hoogste percentage elektrische auto’s.

Meeste diesels in Rotterdam

Op 1 januari 2005 stelde de EU strengere regels in voor de uitstoot van diesels. De meeste auto’s van voor dat bouwjaar zijn te vinden in Rotterdam, waar ruim 14 procent van de diesels van voor 2005 is. In Amsterdam ligt dit percentage op bijna 9 procent. Op zich is dat verschil niet heel vreemd want Rotterdam heeft inmiddels afscheid genomen van de milieuzones die eerder werden ingevoerd, onder meer door protesten van bezitters van klassiekers.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Independer, een van de grootste vergelijkingssites op het gebied van autoverzekeringen. Geïnteresseerden kunnen hier hun autoverzekering berekenen, vergelijken en afsluiten.