Defensie maakt van dienstauto deelauto

Autodeelplatform WeGo gaat de complete vloot van duizenden civiele dienstauto’s van het Ministerie van Defensie klaarmaken voor gedeeld gebruik. WeGo levert hiervoor het platform en de in-car technologie om de voertuigen volledig geautomatiseerd te delen. Het contract heeft een looptijd van tenminste 6 jaar meldt het bedrijf.

Door de vloot dienstauto’s deelbaar te maken zijn er veel minder auto’s nodig voor de dagelijkse mobiliteit. De voertuigen kunnen elke dag door verschillende medewerkers gebruikt worden. Peter de Jong, CEO van WeGo: “Wie een geldige reservering heeft, kan de auto openen met een pasje. Meestal gebeurt dat met een app op je telefoon, maar voor Defensie heeft gebruik van pasjes de voorkeur.”

Duizenden voertuigen

Wekelijks voorziet WeGo zo’n 250 auto’s van deeltechnologie. In totaal gaat het om enkele duizenden voertuigen. In het platform van WeGo zullen naast gewone personenauto’s ook busjes en touringcars opgenomen worden. In de planningssoftware wordt rekening gehouden met personen die dezelfde bestemming hebben. Die reizen dan met elkaar mee in het meest geschikte voertuig.

Defensie maakt van dienstauto deelauto - Automobielmanagement.nl

Defensie maakt van dienstauto deelauto

Autodeelplatform WeGo gaat de complete vloot van duizenden civiele dienstauto’s van het Ministerie van Defensie klaarmaken voor gedeeld gebruik. WeGo levert hiervoor het platform en de in-car technologie om de voertuigen volledig geautomatiseerd te delen. Het contract heeft een looptijd van tenminste 6 jaar meldt het bedrijf.

Door de vloot dienstauto’s deelbaar te maken zijn er veel minder auto’s nodig voor de dagelijkse mobiliteit. De voertuigen kunnen elke dag door verschillende medewerkers gebruikt worden. Peter de Jong, CEO van WeGo: “Wie een geldige reservering heeft, kan de auto openen met een pasje. Meestal gebeurt dat met een app op je telefoon, maar voor Defensie heeft gebruik van pasjes de voorkeur.”

Duizenden voertuigen

Wekelijks voorziet WeGo zo’n 250 auto’s van deeltechnologie. In totaal gaat het om enkele duizenden voertuigen. In het platform van WeGo zullen naast gewone personenauto’s ook busjes en touringcars opgenomen worden. In de planningssoftware wordt rekening gehouden met personen die dezelfde bestemming hebben. Die reizen dan met elkaar mee in het meest geschikte voertuig.