LeasePlan start proef met deelmobiliteit

LeasePlan lanceert vandaag Tripp, een proef met deelmobiliteit in vier wooncomplexen in Amsterdam. Met deze proef onderzoekt de leasemaatschappij in hoeverre stedelingen bereid zijn hun mobiliteitsbehoeften in te vullen door het delen van auto’s en (bak)fietsen.

De proef wordt gehouden onder ongeveer 650 huishoudens in vier Amsterdamse wooncomplexen. Op de locaties staan een Ford Fiesta, een BMW i3, een elektrische bakfiets en twee e-bikes. Op basis van het gebruik kan het aanbod per locatie aangepast worden. Elke bewoner kan de Tripp-app downloaden en ‘credits’ ontvangen voor vier uur gratis gebruik. Er zijn geen abonnementskosten en bewoners betalen alleen voor het daadwerkelijke gebruik.

Nieuwe standaard

Sander Pleij, Managing Director van LeasePlan Nederland: “Deze pilot stelt ons in staat om een nieuwe standaard neer te zetten voor deelmobiliteit rondom wooncomplexen. De proef speelt in op het ongemak en de kosten van een eigen auto in de stad en bijvoorbeeld de kosten voor parkeren. Door afwisselend gebruik te maken van een e-bike of een elektrische auto, is er sprake van minder CO2-uitstoot.”

LeasePlan start proef met deelmobiliteit - Automobielmanagement.nl

LeasePlan start proef met deelmobiliteit

LeasePlan lanceert vandaag Tripp, een proef met deelmobiliteit in vier wooncomplexen in Amsterdam. Met deze proef onderzoekt de leasemaatschappij in hoeverre stedelingen bereid zijn hun mobiliteitsbehoeften in te vullen door het delen van auto’s en (bak)fietsen.

De proef wordt gehouden onder ongeveer 650 huishoudens in vier Amsterdamse wooncomplexen. Op de locaties staan een Ford Fiesta, een BMW i3, een elektrische bakfiets en twee e-bikes. Op basis van het gebruik kan het aanbod per locatie aangepast worden. Elke bewoner kan de Tripp-app downloaden en ‘credits’ ontvangen voor vier uur gratis gebruik. Er zijn geen abonnementskosten en bewoners betalen alleen voor het daadwerkelijke gebruik.

Nieuwe standaard

Sander Pleij, Managing Director van LeasePlan Nederland: “Deze pilot stelt ons in staat om een nieuwe standaard neer te zetten voor deelmobiliteit rondom wooncomplexen. De proef speelt in op het ongemak en de kosten van een eigen auto in de stad en bijvoorbeeld de kosten voor parkeren. Door afwisselend gebruik te maken van een e-bike of een elektrische auto, is er sprake van minder CO2-uitstoot.”