Volkswagen heeft meeste Duitse dieselklachten afgehandeld

Volkswagen Groep heeft het grootste deel van de 55.000 ‘dieseldossiers’ afgehandeld. De Duitse autobezitters hadden individueel een rechtszaak aangespannen om schadevergoeding te krijgen wegens het sjoemelschandaal.

Volkswagen betaalt 830 miljoen diesel-compensatie

Inmiddels hebben ruim 30.000 mensen hun geld ontvangen. De bedragen zijn gelijk aan de vergoedingen die VW eerder heeft afgesproken met de Duitse consumentenbond in haar massaclaim namens zo’n 400.000 gedupeerden. Die bedragen liggen tussen de 1.350 en 6.257 per persoon, afhankelijk van het soort voertuig en de ouderdom daarvan.

Definitief

VW hoopt nog eens 5.000 betrokkenen deze maand een vergelijkbaar definitief aanbod voor te leggen en hun zaak daarmee af te sluiten. Bij de overblijvende 20.000 dossiers gaat het om zaken die onder eerdere rechtsuitspraken vallen of om mensen die zich desondanks niet bij de geboden compensatie neerleggen, deelt het autoconcern mee.

Vertraging

In Duitse media duiken wel regelmatig berichten op over lange vertragingen bij de daadwerkelijke uitbetaling. “Dat soort dingen gebeurt nu eenmaal en we betreuren dat. We streven steeds naar een zo soepel mogelijke afhandeling,’’ stelt VW in een reactie.

Volkswagen heeft meeste Duitse dieselklachten afgehandeld - Automobielmanagement.nl

Volkswagen heeft meeste Duitse dieselklachten afgehandeld

Volkswagen Groep heeft het grootste deel van de 55.000 ‘dieseldossiers’ afgehandeld. De Duitse autobezitters hadden individueel een rechtszaak aangespannen om schadevergoeding te krijgen wegens het sjoemelschandaal.

Volkswagen betaalt 830 miljoen diesel-compensatie

Inmiddels hebben ruim 30.000 mensen hun geld ontvangen. De bedragen zijn gelijk aan de vergoedingen die VW eerder heeft afgesproken met de Duitse consumentenbond in haar massaclaim namens zo’n 400.000 gedupeerden. Die bedragen liggen tussen de 1.350 en 6.257 per persoon, afhankelijk van het soort voertuig en de ouderdom daarvan.

Definitief

VW hoopt nog eens 5.000 betrokkenen deze maand een vergelijkbaar definitief aanbod voor te leggen en hun zaak daarmee af te sluiten. Bij de overblijvende 20.000 dossiers gaat het om zaken die onder eerdere rechtsuitspraken vallen of om mensen die zich desondanks niet bij de geboden compensatie neerleggen, deelt het autoconcern mee.

Vertraging

In Duitse media duiken wel regelmatig berichten op over lange vertragingen bij de daadwerkelijke uitbetaling. “Dat soort dingen gebeurt nu eenmaal en we betreuren dat. We streven steeds naar een zo soepel mogelijke afhandeling,’’ stelt VW in een reactie.