In twee andere staten, Florida en Utah, lopen nog beroepszaken waar bedragen van 11 miljard dollar en meer mee zijn genoemd. Een rechter daar heeft gezegd ‘zich bewust te zijn dat het om adembenemende bedragen voor Volkswagen kan gaan.’’ In Ohio malen ze e rniet om. ‘’Dit is een belangrijk besluit dat ervoor zal zorgen dat Volkswagen ter verantwoording geroepen kan worden,’’ aldus Dave Yost, de hoofdofficier van justitie in Ohio. ‘’Er is weliswaar nog niet besloten hoe de staat deze zaak verder zal gaan uitvoeren maar het Opperste Gerechtshof heeft in ieder geval de deur open gezet voor een vervolging. We gaan gerechtigheid zoeken.’’

Afgedaan

Volkswagen stelt dat het al enorme boetes heeft betaald aan de nationale autoriteiten en dat daarmee de zaak is afgedaan. VW wijst dergelijke regionale zaken dan ook nadrukkelijk af. Gerechtshoven in andere Amerikaanse staten hebben die lezing ook eerder bevestigd. De Duitse groep heeft daarom beroep aangetekend bij het US Supreme Court in Washington.

Lees ook:
Amerikaans onderzoek VW dieselgate afgesloten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding