Nieuwe miljardenboetes dreigen voor VW om dieselgate

Komt Volkswagen ooit van dieselgate af? De Volkswagen Groep moet mogelijk in de Verenigde Staten nog eens miljarden aan boetes betalen voor het gesjoemel met dieselmotoren. Dat komt door een uitspraak van het Opperste Gerechtshof van Ohio, waardoor die staat op eigen houtje de autofabrikant kan vervolgen wegens het gesjoemel met dieselsoftware. De betrokken alleensprekende rechter schat dat het om een bedrag van minstens één miljard dollar kan gaan.

Oplossing voor 85.000 grotere dieselgate-auto’s in zicht

In twee andere staten, Florida en Utah, lopen nog beroepszaken waar bedragen van 11 miljard dollar en meer mee zijn genoemd. Een rechter daar heeft gezegd ‘zich bewust te zijn dat het om adembenemende bedragen voor Volkswagen kan gaan.’’ In Ohio malen ze e rniet om. ‘’Dit is een belangrijk besluit dat ervoor zal zorgen dat Volkswagen ter verantwoording geroepen kan worden,’’ aldus Dave Yost, de hoofdofficier van justitie in Ohio. ‘’Er is weliswaar nog niet besloten hoe de staat deze zaak verder zal gaan uitvoeren maar het Opperste Gerechtshof heeft in ieder geval de deur open gezet voor een vervolging. We gaan gerechtigheid zoeken.’’

Afgedaan

Volkswagen stelt dat het al enorme boetes heeft betaald aan de nationale autoriteiten en dat daarmee de zaak is afgedaan. VW wijst dergelijke regionale zaken dan ook nadrukkelijk af. Gerechtshoven in andere Amerikaanse staten hebben die lezing ook eerder bevestigd. De Duitse groep heeft daarom beroep aangetekend bij het US Supreme Court in Washington.

Lees ook:
Amerikaans onderzoek VW dieselgate afgesloten

Nieuwe miljardenboetes dreigen voor VW om dieselgate - Automobielmanagement.nl

Nieuwe miljardenboetes dreigen voor VW om dieselgate

Komt Volkswagen ooit van dieselgate af? De Volkswagen Groep moet mogelijk in de Verenigde Staten nog eens miljarden aan boetes betalen voor het gesjoemel met dieselmotoren. Dat komt door een uitspraak van het Opperste Gerechtshof van Ohio, waardoor die staat op eigen houtje de autofabrikant kan vervolgen wegens het gesjoemel met dieselsoftware. De betrokken alleensprekende rechter schat dat het om een bedrag van minstens één miljard dollar kan gaan.

Oplossing voor 85.000 grotere dieselgate-auto’s in zicht

In twee andere staten, Florida en Utah, lopen nog beroepszaken waar bedragen van 11 miljard dollar en meer mee zijn genoemd. Een rechter daar heeft gezegd ‘zich bewust te zijn dat het om adembenemende bedragen voor Volkswagen kan gaan.’’ In Ohio malen ze e rniet om. ‘’Dit is een belangrijk besluit dat ervoor zal zorgen dat Volkswagen ter verantwoording geroepen kan worden,’’ aldus Dave Yost, de hoofdofficier van justitie in Ohio. ‘’Er is weliswaar nog niet besloten hoe de staat deze zaak verder zal gaan uitvoeren maar het Opperste Gerechtshof heeft in ieder geval de deur open gezet voor een vervolging. We gaan gerechtigheid zoeken.’’

Afgedaan

Volkswagen stelt dat het al enorme boetes heeft betaald aan de nationale autoriteiten en dat daarmee de zaak is afgedaan. VW wijst dergelijke regionale zaken dan ook nadrukkelijk af. Gerechtshoven in andere Amerikaanse staten hebben die lezing ook eerder bevestigd. De Duitse groep heeft daarom beroep aangetekend bij het US Supreme Court in Washington.

Lees ook:
Amerikaans onderzoek VW dieselgate afgesloten