Tesla krijgt Duitse inspectie op z’n dak

Tesla heeft een reeks Duitse inspectiediensten op bezoek gekregen. Op de grote bouwplaats voor de Europese gigafabriek bij Berlijn zijn zonder vergunning drie grote tanks voor chemicaliën neergezet. De milieudienst van de staat Brandenburg besloot daarop het hele in aanbouw zijnde complex aan een controle te onderwerpen.

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

De bouw van de Tesla-fabriek in een groengebied in Grünheide blijft gevoelig liggen, zeker bij de Duitse milieuorganisaties. Zij hebben al eerder bezwaren ingediend tegen de aanvraag voor een bouwvergunning die daardoor nog steeds niet rond is. De ontdekking van drie illegale tanks wordt dan ook breed uitgemeten door milieuactivisten.

Grondige controle

De regionale autoriteiten besloten tot een grondige controle, zowel door de milieudienst zelf als door de arbeidsinspectie. Tesla krijgt toch al een boete vanwege de tanks maar dat kan oplopen als er meer overtredingen worden geconstateerd. “We willen met de controle zekerheid krijgen dat er geen verdere illegale activiteiten op het terrein zijn of worden uitgevoerd,’’ aldus het ministerie voor milieu van Brandenburg. De woordvoerder benadrukt dat er geen concrete aanwijzingen voor verdere problemen zijn. In het parlement van de deelstaat is inmiddels wel een oproep gedaan om de bouw van de Tesla-fabriek volledig stil te leggen totdat is vastgesteld dat alles volgens de regels verloopt.

China

Tesla wilde eigenlijk deze maand de Duitse fabriek al in gebruik nemen maar dat wordt op z’n vroegst komend voorjaar. Dat betekent dat de eerste exemplaren van Model Y, die in augustus in Europa geleverd moeten worden, voorlopig nog uit de Chinese gigafabriek in Shanghai komen.

Lees ook:
Vertraging bouw fabriek Berlijn irriteert Musk

Tesla krijgt Duitse inspectie op z’n dak - Automobielmanagement.nl

Tesla krijgt Duitse inspectie op z’n dak

Tesla heeft een reeks Duitse inspectiediensten op bezoek gekregen. Op de grote bouwplaats voor de Europese gigafabriek bij Berlijn zijn zonder vergunning drie grote tanks voor chemicaliën neergezet. De milieudienst van de staat Brandenburg besloot daarop het hele in aanbouw zijnde complex aan een controle te onderwerpen.

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

De bouw van de Tesla-fabriek in een groengebied in Grünheide blijft gevoelig liggen, zeker bij de Duitse milieuorganisaties. Zij hebben al eerder bezwaren ingediend tegen de aanvraag voor een bouwvergunning die daardoor nog steeds niet rond is. De ontdekking van drie illegale tanks wordt dan ook breed uitgemeten door milieuactivisten.

Grondige controle

De regionale autoriteiten besloten tot een grondige controle, zowel door de milieudienst zelf als door de arbeidsinspectie. Tesla krijgt toch al een boete vanwege de tanks maar dat kan oplopen als er meer overtredingen worden geconstateerd. “We willen met de controle zekerheid krijgen dat er geen verdere illegale activiteiten op het terrein zijn of worden uitgevoerd,’’ aldus het ministerie voor milieu van Brandenburg. De woordvoerder benadrukt dat er geen concrete aanwijzingen voor verdere problemen zijn. In het parlement van de deelstaat is inmiddels wel een oproep gedaan om de bouw van de Tesla-fabriek volledig stil te leggen totdat is vastgesteld dat alles volgens de regels verloopt.

China

Tesla wilde eigenlijk deze maand de Duitse fabriek al in gebruik nemen maar dat wordt op z’n vroegst komend voorjaar. Dat betekent dat de eerste exemplaren van Model Y, die in augustus in Europa geleverd moeten worden, voorlopig nog uit de Chinese gigafabriek in Shanghai komen.

Lees ook:
Vertraging bouw fabriek Berlijn irriteert Musk