VW moet alle gedupeerden dieselgate compenseren

De Volkswagen Group moet volgens de EU alle Europese consumenten die het slachtoffer zijn van het dieselgateschandaal een schadevergoeding betalen. Niet alleen in Duitsland en de Verenigde Staten maar ook in andere landen.

dieselgate

“Volkswagen is niet erg bereid om samen te werken met consumentenorganisaties om geschikte oplossingen te vinden voor consumenten. Alle consumenten moeten gecompenseerd worden,’’ aldus Europees commissaris voor justitie Didier Reynders.

Kwader trouw

Hij beschuldigt de Duitse autofabrikant ervan te kwader trouw te handelen. “Ik denk dat het aan ons is de Europese consumenten te laten weten wanneer een bedrijf ervoor gekozen heeft om tijd te rekken in een poging compensatie te vermijden ook al stapelen de veroordelingen zich op.’’ Vorige week nog oordeelde de advocaat-generaal bij het Europese Hof van Justitie dat de door VW gebruikte sjoemelsoftware inderdaad als illegaal betiteld moet worden.

Druk uitoefenen

Volkswagen Groep heeft miljarden uitbetaald aan Amerikaanse bezitters van haar dieselauto’s en – na rechtszaken – ook 750 miljoen euro aan zo’n 235.000 getroffen Duitsers. Maar het bedrijf probeert bij andere zaken de procedure waar mogelijk te vertragen en andere spaken in het wiel te steken. Mochten de klagers bij die zaken alsnog gelijk krijgen, dan kan dat het autobedrijf nog eens vele miljarden kosten. Reynders: “Ik geef toe dat we alleen maar politieke druk uit kunnen oefenen. Maar hoe langer VW de zaken traineert, hoe meer schade het merk zal lijden.’’

Lees ook:
EU-jurist: sjoemelsoftware VW is illegaal

VW moet alle gedupeerden dieselgate compenseren - Automobielmanagement.nl

VW moet alle gedupeerden dieselgate compenseren

De Volkswagen Group moet volgens de EU alle Europese consumenten die het slachtoffer zijn van het dieselgateschandaal een schadevergoeding betalen. Niet alleen in Duitsland en de Verenigde Staten maar ook in andere landen.

dieselgate

“Volkswagen is niet erg bereid om samen te werken met consumentenorganisaties om geschikte oplossingen te vinden voor consumenten. Alle consumenten moeten gecompenseerd worden,’’ aldus Europees commissaris voor justitie Didier Reynders.

Kwader trouw

Hij beschuldigt de Duitse autofabrikant ervan te kwader trouw te handelen. “Ik denk dat het aan ons is de Europese consumenten te laten weten wanneer een bedrijf ervoor gekozen heeft om tijd te rekken in een poging compensatie te vermijden ook al stapelen de veroordelingen zich op.’’ Vorige week nog oordeelde de advocaat-generaal bij het Europese Hof van Justitie dat de door VW gebruikte sjoemelsoftware inderdaad als illegaal betiteld moet worden.

Druk uitoefenen

Volkswagen Groep heeft miljarden uitbetaald aan Amerikaanse bezitters van haar dieselauto’s en – na rechtszaken – ook 750 miljoen euro aan zo’n 235.000 getroffen Duitsers. Maar het bedrijf probeert bij andere zaken de procedure waar mogelijk te vertragen en andere spaken in het wiel te steken. Mochten de klagers bij die zaken alsnog gelijk krijgen, dan kan dat het autobedrijf nog eens vele miljarden kosten. Reynders: “Ik geef toe dat we alleen maar politieke druk uit kunnen oefenen. Maar hoe langer VW de zaken traineert, hoe meer schade het merk zal lijden.’’

Lees ook:
EU-jurist: sjoemelsoftware VW is illegaal