Financieel directeur Continental weg om dieselgate

De Duitse toeleverancier en bandenfabrikant Continental heeft financieel directeur Wolfgang Schaefer met onmiddellijke ingang aan de kant geschoven wegens zijn vermeende rol in dieselgate.

Continental boekt 2,5 miljard af wegens inzakkende automarkt

Tegen Schaefer loopt een justitieel onderzoek door de officier van justitie in Hannover naar zijn rol bij het gebruik van illegale sjoemelapparatuur in dieselmotoren. Daarnaast wordt hij ook beschuldigd van tekortkomingen in het lopende interne onderzoek bij Continental. Zijn rol wordt tijdelijk waargenomen door de vorig jaar aangetreden CEO Nikolai Setzer.

Integriteit

Continental heeft ermee ingestemd om Schaefers benoeming tot lid van de Raad van Bestuur en CFO met wederzijds goedvinden met onmiddellijke ingang te beëindigen, aldus een verklaring. Wolfgang Reitzle, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Integriteit is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur en is verankerd in onze gedragscode die wereldwijd en voor alle Continental bedrijven van kracht is. Uiteindelijk winnen we alleen maar door eerlijk te zijn.”

Slachtoffers

Dieselgate heeft al eerder persoonlijke slachtoffers geëist maar dat was bij de Volkswagen Groep. Kort na het bekend worden van het sjoemelschandaal trad Martin Winterkorn daar af als CEO terwijl CEO Rupert Stadler van Audi ontslag kreeg nadat hij vanwege zijn rol in het schandaal in Duitsland werd gearresteerd. Momenteel loopt in Duitsland ook een rechtszaak tegen een aantal hoge managers van de Volkswagen Groep.

Lees ook:
Weer invallen bij Continental vanwege dieselschandaal

Financieel directeur Continental weg om dieselgate - Automobielmanagement.nl

Financieel directeur Continental weg om dieselgate

De Duitse toeleverancier en bandenfabrikant Continental heeft financieel directeur Wolfgang Schaefer met onmiddellijke ingang aan de kant geschoven wegens zijn vermeende rol in dieselgate.

Continental boekt 2,5 miljard af wegens inzakkende automarkt

Tegen Schaefer loopt een justitieel onderzoek door de officier van justitie in Hannover naar zijn rol bij het gebruik van illegale sjoemelapparatuur in dieselmotoren. Daarnaast wordt hij ook beschuldigd van tekortkomingen in het lopende interne onderzoek bij Continental. Zijn rol wordt tijdelijk waargenomen door de vorig jaar aangetreden CEO Nikolai Setzer.

Integriteit

Continental heeft ermee ingestemd om Schaefers benoeming tot lid van de Raad van Bestuur en CFO met wederzijds goedvinden met onmiddellijke ingang te beëindigen, aldus een verklaring. Wolfgang Reitzle, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Integriteit is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur en is verankerd in onze gedragscode die wereldwijd en voor alle Continental bedrijven van kracht is. Uiteindelijk winnen we alleen maar door eerlijk te zijn.”

Slachtoffers

Dieselgate heeft al eerder persoonlijke slachtoffers geëist maar dat was bij de Volkswagen Groep. Kort na het bekend worden van het sjoemelschandaal trad Martin Winterkorn daar af als CEO terwijl CEO Rupert Stadler van Audi ontslag kreeg nadat hij vanwege zijn rol in het schandaal in Duitsland werd gearresteerd. Momenteel loopt in Duitsland ook een rechtszaak tegen een aantal hoge managers van de Volkswagen Groep.

Lees ook:
Weer invallen bij Continental vanwege dieselschandaal