Volkswagen betaalt Britse dieselrijder 2.500 euro

Volkswagen Groep betaalt 90.000 Britse bezitters van een oudere diesel van het bedrijf gemiddeld 2.500 euro als vergoeding voor dieselgate. De totale vergoeding komt daarmee uit op 225 miljoen euro.

Nedersaksen besteedt dieselgate-boete Volkswagen goed

VW heeft dat afgesproken met de advocaten van meer dan 90.000 bezitters van dieselauto’s in het Verenigd Koninkrijk. Het autobedrijf wil de schade vergoeden maar heeft opnieuw geen schuld erkend. ‘We willen deze gelegenheid aangrijpen om, opnieuw, onze ernstige verontschuldigingen aan te bieden aan onze klanten voor de software die is geïnstalleerd in de EA189 voertuigen. De Volkswagen Groep blijft er aan werken om het vertrouwen van de klanten terug te winnen,’ stelt het bedrijf in een reactie.

Zeven jaar

De regeling komt bijna zeven jaar nadat het sjoemelschandaal in september 2015 in de openbaarheid kwam. In een aantal landen, waaronder ons land, lopen nog steeds soortgelijke schadezaken van tienduizenden automobilisten. Directeur juridische zaken Philip Haarmann: “We zijn blij dat we deze langlopende zaak in Engeland hebben kunnen afronden. Dit is een volgende mijlpaal nu de Volkswagen Groep de hoogst betreurenswaardige evenementen die hebben geleid tot september 2015 achter zich probeert te laten.’’

Lees ook:
VW moet alle gedupeerden dieselgate compenseren

Volkswagen betaalt Britse dieselrijder 2.500 euro - Automobielmanagement.nl

Volkswagen betaalt Britse dieselrijder 2.500 euro

Volkswagen Groep betaalt 90.000 Britse bezitters van een oudere diesel van het bedrijf gemiddeld 2.500 euro als vergoeding voor dieselgate. De totale vergoeding komt daarmee uit op 225 miljoen euro.

Nedersaksen besteedt dieselgate-boete Volkswagen goed

VW heeft dat afgesproken met de advocaten van meer dan 90.000 bezitters van dieselauto’s in het Verenigd Koninkrijk. Het autobedrijf wil de schade vergoeden maar heeft opnieuw geen schuld erkend. ‘We willen deze gelegenheid aangrijpen om, opnieuw, onze ernstige verontschuldigingen aan te bieden aan onze klanten voor de software die is geïnstalleerd in de EA189 voertuigen. De Volkswagen Groep blijft er aan werken om het vertrouwen van de klanten terug te winnen,’ stelt het bedrijf in een reactie.

Zeven jaar

De regeling komt bijna zeven jaar nadat het sjoemelschandaal in september 2015 in de openbaarheid kwam. In een aantal landen, waaronder ons land, lopen nog steeds soortgelijke schadezaken van tienduizenden automobilisten. Directeur juridische zaken Philip Haarmann: “We zijn blij dat we deze langlopende zaak in Engeland hebben kunnen afronden. Dit is een volgende mijlpaal nu de Volkswagen Groep de hoogst betreurenswaardige evenementen die hebben geleid tot september 2015 achter zich probeert te laten.’’

Lees ook:
VW moet alle gedupeerden dieselgate compenseren