Fiat verkoopt alleen nog elektrische auto’s op Britse markt

Fiat verkoopt vanaf 1 juli in Groot-Brittannië alleen nog batterij-elektrische of hybride modellen. Vanaf die datum worden alle nog beschikbare auto’s met een benzine- of dieselmotor ook bij de dealers weggehaald. Dat electric-only geldt eveneens voor auto’s die onder het merk Abarth worden verkocht.

Fiat heeft het aanbod geëlektrificeerde auto’s de laatste tijd gestaag uitgebreid. Vorig jaar was al 60 procent van het gamma in een elektrische versie beschikbaar. Fiat UK omschrijft het nieuwe besluit als een ‘ommekeer’. Directeur Greg Taylor: “Dit is een doorbraak in onze toezeggingen om betaalbare en duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden voor al onze klanten. Het besluit sluit goed aan bij onze voertuigen die geschikt zijn voor de stadsomgeving, te beginnen met de New 500.’’

Bestverkochte EV

De New 500 is niet alleen een succes in Groot-Brittannië maar volgens het maandelijkse overzicht van Jato ook het bestverkochte elektrische model in heel Europa. In april werden er 5.524 van verkocht, 69 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De 500 was ook de best verkochte EV in Duitsland, Frankrijk en Italië. Jato tekent daarbij wel aan dat de mede komt door het feit dat Tesla nieuwe auto’s vooral in de laatste maand van een kwartaal aflevert.

Lees ook:
Hogere omzet met minder auto’s bij Stellantis

Fiat verkoopt alleen nog elektrische auto’s op Britse markt - Automobielmanagement.nl

Fiat verkoopt alleen nog elektrische auto’s op Britse markt

Fiat verkoopt vanaf 1 juli in Groot-Brittannië alleen nog batterij-elektrische of hybride modellen. Vanaf die datum worden alle nog beschikbare auto’s met een benzine- of dieselmotor ook bij de dealers weggehaald. Dat electric-only geldt eveneens voor auto’s die onder het merk Abarth worden verkocht.

Fiat heeft het aanbod geëlektrificeerde auto’s de laatste tijd gestaag uitgebreid. Vorig jaar was al 60 procent van het gamma in een elektrische versie beschikbaar. Fiat UK omschrijft het nieuwe besluit als een ‘ommekeer’. Directeur Greg Taylor: “Dit is een doorbraak in onze toezeggingen om betaalbare en duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden voor al onze klanten. Het besluit sluit goed aan bij onze voertuigen die geschikt zijn voor de stadsomgeving, te beginnen met de New 500.’’

Bestverkochte EV

De New 500 is niet alleen een succes in Groot-Brittannië maar volgens het maandelijkse overzicht van Jato ook het bestverkochte elektrische model in heel Europa. In april werden er 5.524 van verkocht, 69 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De 500 was ook de best verkochte EV in Duitsland, Frankrijk en Italië. Jato tekent daarbij wel aan dat de mede komt door het feit dat Tesla nieuwe auto’s vooral in de laatste maand van een kwartaal aflevert.

Lees ook:
Hogere omzet met minder auto’s bij Stellantis