Fastned meldde vorige maand dat het inmiddels een netwerk heeft van meer dan 200 laadstations in Europa en het bedrijf is bezig met het uitbreiden ervan. Zo maakte het in april bekend stations langs de Route Soleil te bouwen. En deze maand kwam daar een snellaadstation in Londen bij. De vestiging in de wijk Greenwich telt zes laadplekken met in totaal 300 kW. Met de recente opening van een laadstation in Schotland beschikt het Nederlandse bedrijf nu over elf vestigingen in Groot-Brittannië. Fastned heeft daarnaast net ook een nieuw laadstation geopend langs de Belgische E19 (Breda – Antwerpen) in Brecht. Daar gaat het om een station met acht laadplekken, de grootste Fastned-vestiging in België. Dit najaar gaat op de parking Brecht ook de eerste Fastned shop open.

Fastned zag vorig jaar zijn omzet fors toenemen, mede door een toenemend aantal laadsessies, maar door de forse investeringen en hoge energieprijzen maakte het bedrijf ook verlies.