Amsterdam wil terreinwagens verbannen

Amsterdam wil zwaar vervuilende auto's zoals luxe terreinwagens (de PC Hooft-tractoren') en dieselauto's uit de stad verbannen. Bezitters van een suv moeten in de toekomst niet meer in aanmerking komen voor een parkeervergunning, vindt de gemeente.

Het verbieden van ‘vuile’ voertuigen is een van de vijftig maatregelen die milieuwethouder H. Maij woensdag voorstelde om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Eerder is in Nijmegen geprobeerd een parkeerverbod voor grote terreinwagens in te stellen. Na een storm van kritiek trok het Nijmeegse college het plan in. De gemeente Amsterdam vindt de uitstoot van schadelijke stoffen door de suv’s echter dermate hoog dat ook de hoofdstad een poging gaat wagen. "De parkeervergunning wordt hiervoor als het geëigende instrument gezien", aldus staat in het Actieplan Luchtkwaliteit 2005. (nu.nl)

Amsterdam wil terreinwagens verbannen - Automobielmanagement.nl

Amsterdam wil terreinwagens verbannen

Amsterdam wil zwaar vervuilende auto's zoals luxe terreinwagens (de PC Hooft-tractoren') en dieselauto's uit de stad verbannen. Bezitters van een suv moeten in de toekomst niet meer in aanmerking komen voor een parkeervergunning, vindt de gemeente.

Het verbieden van ‘vuile’ voertuigen is een van de vijftig maatregelen die milieuwethouder H. Maij woensdag voorstelde om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Eerder is in Nijmegen geprobeerd een parkeerverbod voor grote terreinwagens in te stellen. Na een storm van kritiek trok het Nijmeegse college het plan in. De gemeente Amsterdam vindt de uitstoot van schadelijke stoffen door de suv’s echter dermate hoog dat ook de hoofdstad een poging gaat wagen. "De parkeervergunning wordt hiervoor als het geëigende instrument gezien", aldus staat in het Actieplan Luchtkwaliteit 2005. (nu.nl)