De club deelt bumperstickers uit met de tekst ‘Ik stop niet voor Hester Maij’ en heeft een website ( ikstopnietvoorhestermaij.nl ) opgericht. Onder het motto: ‘Je eigen auto, je eigen mening’ kunnen suv-liefhebbers protest aantekenen met het invullen van naam en e-mailadres. ‘Wij zorgen dat je protest terecht komt bij Hester Maij en de rest van de gemeente Amsterdam’, belooft de site. Suv-bezitters worden ook opgeroepen om de bumpersticker op hun auto te plakken, een digitale foto daarvan te maken en die op deze protestsite te zetten. De club is niet ongenuanceerd in zijn toelichting op zijn website: ‘Sommige mensen zijn voor de plannen om suv’s te verbannen uit de stad Amsterdam. Andere mensen zijn tegen. Het belangrijkste is dat iedereen zijn mening kan uiten. De mensen die tegen het verbannen van suv’s zijn, kunnen dat doen via deze website.’ Maij zelf vindt de actie ‘smakeloos en laf’, bericht Het Parool op 11 oktober. Het is onduidelijk wie er achter dit initiatief zit. Het Amsterdamse reclamebureau Pittig heeft de site gemaakt, maar wil volgens Het Parool niks kwijt over de opdrachtgever. De club zelf zegt dat het niet draait om wie waar achter zit. ‘Bij een publieke actie, zoals deze, is het doel de publieke mening te ondersteunen. In dit geval is de publieke mening zo zwaar als het aantal stemmen dat deze actie krijgt. Niets meer, niets minder.’ Maij wil de bezitters van ‘PC-Hoofttractoren’ geen parkeervergunning meer geven. De wagens slurpen te veel benzine en vervuilen het milieu. Het is een van de plannen uit het Actieplan Luchtkwaliteit, dat in september werd gepresenteerd. In het plan staan maatregelen om het autoverkeer in de stad te verminderen, onder meer door parkeerplaatsen te schrappen en betaald parkeren uit te breiden. Maij’s collega-wethouder Mark van der Horst noemde de plannen ‘gestoord’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding