De nieuwe afschrijvingstabel zou meer aansluiten bij de werkelijke waardevermindering van het voertuig. Ook zou er een afzonderlijk afschrijvingstabel komen voor motoren. Maar op 8 februari 2006 hebben de kamerleden Hofstra (VVD) en Crone (PvdA) een amendement op dit wetsvoorstel ingediend. Dit amendement strekte ertoe de huidige forfaitaire afschrijvingstabel voor gebruikte personenauto’s, bestelauto’s en motorrijwielen te handhaven. Een van de redenen van het amendement was dat de invoering van de nieuwe tabellen het systeem eerder ingewikkelder zouden maken dan eenvoudiger. Volgens de kamerleden kan de huidige forfaitaire regeling voldoen in combinatie met de al ingestelde tegenbewijsregeling. Als op grond van de tabel de afschrijving van de BPM te laag zou zijn, kan met behulp van de tegenbewijsregeling worden aangesloten bij de werkelijke afschrijving. Automotive Didact zegt uit betrouwbare bron te weten dat het amendement op 14 februari 2006 is aangenomen. Dit houdt dan in dat de afschrijvingstabel van de BPM niet zal wijzigen. Ook komt er geen afzonderlijk tabel voor motoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding