Ook de jaarlijkse keuringen kunnen wat Balkenende 2 in een lagere frequentie: eens in de twee jaar. Op die manier moet voor autobedrijven de papierwinkel worden teruggedrongen. Letterlijk, want ook de boekhouding mag van het kabinet achterwege blijven, als de administratie al op elektronische wijze wordt vastgelegd. Het nieuws, deze middag geplaatst op NOS Headlines, is pikant te noemen. Vorige maand betitelde het ministerie een bericht van gelijke strekking, geplaatst in de Volkskrant, nog als “losse flodder.” Toen ging het overigens alleen om de frequentie van de vervolgkeuring, niet om het moment van de eerste APK. Een woordvoerster van Verkeer en Waterstaat zei dat minister Peijs pas met voorstellen rond de APK wilde komen zodra de uitslag bekend was van Europees onderzoek naar de invloed van periodieke autokeuringen op de verkeersveiligheid. Die uitkomsten zouden pas in 2007 te verwachten zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding