Dit gebeurt tijdens een werkbezoek dat PvdA-kamerlid Lia Roefs, die woordvoerder is voor verkeersveiligheid. Zij bezoekt die dag keuringstation Van Abeelen in Hilvarenbeek. Gedurende de campagne zal een promotieteam met een apkaravaan door het land gaan en diverse keuringsstations aandoen. Het kabinet heeft de intentie auto’s niet meer vanaf drie jaar oud elk jaar te keuren (3-1-1), maar nog slechts vanaf vier jaar oud elke twee jaar (4-2-2). Dit onder voorbehoud van een Europees onderzoek dat moet bepalen of zo’n frequentie ten koste gaat van de verkeersveiligheid en/of het milieu. Bovag, RAI Vereniging en 3VO vinden het kabinetsvoornemen om de keuringsfrequentie van de apk te halveren een slechte zaak voor de verkeersveiligheid en het milieu. Bovendien levert het de burger, ook volgens minister Peijs, geen lastenverlichting op en is het slecht voor de werkgelegenheid, aldus de drie organisaties.