Lichtcampagne overheid en autobranche

Veilig Verkeer Nederland, het Ministerie van Verkeer & Waterstaat, RAI Vereniging, ANWB, Bovag en Philips gaan in november gratis autoverlichtingscontroles aanbieden.

De campagne ‘Goed Licht Beter Zicht’ moet mensen aansporen beterde verlichting van hun voertuig in de peiling te houden. Ruim één op de zes auto’s rijdt namelijk rond met één of meer kapotte lampen; bij meer dan een kwart is de verlichting verkeerd afgesteld. Vaak weet men niet eens dat er iets mis is. De bereidheid om een defect te (laten) verhelpen is groot, leert onderzoek van Philips onder enkele honderden automobilisten. Verreweg de meeste van hen (zeventig procent) willen binnen 24 uur een kapotte autolamp vervangen. Ze hebben er gemiddeld 20 tot 25 euro per lamp voor over als een ander deze vervangt. iIn de actiemaand kan heel Nederland de autoverlichting op alle aspecten gratis laten checken bij Bovag-autobedrijven en op de startdag bij de Wegenwacht- en ANWB Keuringsstations. Consumenten worden onder meer via De Telegraaf, tankstations en de ‘BOB’-borden langs de snelwegen opgeroepen mee te doen. De Wegenwacht voert de hele periode actief controles uit langs de weg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lichtcampagne overheid en autobranche - Automobielmanagement.nl

Lichtcampagne overheid en autobranche

Veilig Verkeer Nederland, het Ministerie van Verkeer & Waterstaat, RAI Vereniging, ANWB, Bovag en Philips gaan in november gratis autoverlichtingscontroles aanbieden.

De campagne ‘Goed Licht Beter Zicht’ moet mensen aansporen beterde verlichting van hun voertuig in de peiling te houden. Ruim één op de zes auto’s rijdt namelijk rond met één of meer kapotte lampen; bij meer dan een kwart is de verlichting verkeerd afgesteld. Vaak weet men niet eens dat er iets mis is. De bereidheid om een defect te (laten) verhelpen is groot, leert onderzoek van Philips onder enkele honderden automobilisten. Verreweg de meeste van hen (zeventig procent) willen binnen 24 uur een kapotte autolamp vervangen. Ze hebben er gemiddeld 20 tot 25 euro per lamp voor over als een ander deze vervangt. iIn de actiemaand kan heel Nederland de autoverlichting op alle aspecten gratis laten checken bij Bovag-autobedrijven en op de startdag bij de Wegenwacht- en ANWB Keuringsstations. Consumenten worden onder meer via De Telegraaf, tankstations en de ‘BOB’-borden langs de snelwegen opgeroepen mee te doen. De Wegenwacht voert de hele periode actief controles uit langs de weg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding