Twintig miljoen extra voor roetfiltersubsidie

Het ministerie van VROM stelt twintig miljoen euro extra beschikbaar voor de inbouw van roetfilters op dieselmotoren op personen- of bestelauto's.

Vanwege ‘het grote aantal ingediende subsidieaanvragen’ tot nu toe, verhoogt het ministerie het totale subsidiebudget tot veertig miljoen euro voor 2007. Voor de inbouw van een gecertificeerd roetfilter in een bestaande auto ontvangt de eigenaar vijfhonderd euro subsidie op de totale rekening. De subsidie dekt zestig tot honderd procent de kosten van een roetfilter. Het aantal achteraf ingebouwde roetfilters nadert nu de dertigduizend. Inmiddels hebben ruim vierduizend apk-garages een contract getekend om de roetfilters te mogen inbouwen. Sinds medio 2005 geeft het ministerie van VROM bij de aankoop van een nieuwe dieselauto met roetfilter zeshonderd euro korting op de bpm. In totaal zijn er tot nu toe ruim 125 duizend nieuwe dieselauto’s met roetfilter verkocht. Van het totaal aantal nieuw verkochte dieselauto’s wordt nu 63 procent met standaard roetfilter verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Twintig miljoen extra voor roetfiltersubsidie - Automobielmanagement.nl

Twintig miljoen extra voor roetfiltersubsidie

Het ministerie van VROM stelt twintig miljoen euro extra beschikbaar voor de inbouw van roetfilters op dieselmotoren op personen- of bestelauto's.

Vanwege ‘het grote aantal ingediende subsidieaanvragen’ tot nu toe, verhoogt het ministerie het totale subsidiebudget tot veertig miljoen euro voor 2007. Voor de inbouw van een gecertificeerd roetfilter in een bestaande auto ontvangt de eigenaar vijfhonderd euro subsidie op de totale rekening. De subsidie dekt zestig tot honderd procent de kosten van een roetfilter. Het aantal achteraf ingebouwde roetfilters nadert nu de dertigduizend. Inmiddels hebben ruim vierduizend apk-garages een contract getekend om de roetfilters te mogen inbouwen. Sinds medio 2005 geeft het ministerie van VROM bij de aankoop van een nieuwe dieselauto met roetfilter zeshonderd euro korting op de bpm. In totaal zijn er tot nu toe ruim 125 duizend nieuwe dieselauto’s met roetfilter verkocht. Van het totaal aantal nieuw verkochte dieselauto’s wordt nu 63 procent met standaard roetfilter verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding