Het is een initiatief van Luc van Bussel, algemeen directeur Profile International NV. Hij vindt dat de aandacht van politiek en overheid onvoldoende gefocust is op de files. “De groei van het aantal files in ons land is slecht voor ons humeur, het milieu, de economie en de verkeersveiligheid. Ik verwacht dan ook absoluut dat de oprichting van een dergelijke partij daadwerkelijk in een belangrijke behoefte voorziet.” De PvdF bestaat nog niet echt. Oprichting gebeurt pas als circa 350 duizend mensen op de site hebben aangegeven dat ze de partij zien zitten. Dat aantal komt overeen met vijf procent van het totale aantal automobilisten in Nederland. Op de website kunnen bezoekers melden welke personen ze graag terugzien op de kandidatenlijst. Gevraagd wordt bijvoorbeeld of Rita Verdonk een geschikte kandidaat is om de files op te lossen. Op dit moment is er overigens nog geen kandidatenlijst. Verder biedt de website een overzicht op het gebied van files: oorzaken, gevolgen, trends, ontwikkelingen, standpunten van maatschappelijke organisaties en mogelijke oplossingen die door de jaren heen zijn aangedragen. Via het fileforum kunnen ze suggesties doen voor de aanpak van het probleem. Binnenkort bevat www.pvdf.nl ook de filemeldingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding