Kamer stemt in met andere APK-frequentie

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een verandering van de APK-keuringsfrequentie, per 1 januari 2008.

De maatregelen zijn de volgende: – Benzine-auto’s en lichte bedrijfswagens die sinds 1 januari 2005 op de weg zijn toegelaten, hoeven pas vanaf 1 januari 2009 elke twee jaar een APK te ondergaan (dus niet al in 2008). Voor voertuigen op andere brandstoffen (gas of diesel) rijden verandert niets. – Als deze personenauto’s en lichte bedrijfswagens acht jaar of ouder zijn, geldt weer een jaarlijkse APK. – Personenauto’s van dertig jaar of ouder hoeven nog maar eens per twee jaar gekeurd te worden. – Voor personenauto’s van vóór 1 januari 1960 vervalt de APK-plicht. Voor alle op benzine rijdende personenauto’s en lichte bedrijfswagens die vóór 1 januari 2005 op de weg kwamen verandert niets. Deze auto’s hebben nog steeds een jaarlijkse APK-plicht. Ook verandert er niets voor taxi’s, bussen, vrachtwagens en personenauto’s op gas en diesel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kamer stemt in met andere APK-frequentie - Automobielmanagement.nl

Kamer stemt in met andere APK-frequentie

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een verandering van de APK-keuringsfrequentie, per 1 januari 2008.

De maatregelen zijn de volgende: – Benzine-auto’s en lichte bedrijfswagens die sinds 1 januari 2005 op de weg zijn toegelaten, hoeven pas vanaf 1 januari 2009 elke twee jaar een APK te ondergaan (dus niet al in 2008). Voor voertuigen op andere brandstoffen (gas of diesel) rijden verandert niets. – Als deze personenauto’s en lichte bedrijfswagens acht jaar of ouder zijn, geldt weer een jaarlijkse APK. – Personenauto’s van dertig jaar of ouder hoeven nog maar eens per twee jaar gekeurd te worden. – Voor personenauto’s van vóór 1 januari 1960 vervalt de APK-plicht. Voor alle op benzine rijdende personenauto’s en lichte bedrijfswagens die vóór 1 januari 2005 op de weg kwamen verandert niets. Deze auto’s hebben nog steeds een jaarlijkse APK-plicht. Ook verandert er niets voor taxi’s, bussen, vrachtwagens en personenauto’s op gas en diesel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding