Duitse minister wil overgangsregeling nieuwe autobelasting

Duitsland wil de maatstaf voor de belasting op personenauto’s veranderen van motorinhoud naar uitstoot. De nieuwe regeling zou 1 januari 2009 moeten ingaan.

De Duitse minister van verkeer, Wolfgang Tiefensee, heeft dit gezegd op Das Automobilwoche Kongress. Hij pleit voor een overgangsregeling voor de periode waarin de nieuwe regelgeving wel beslist is maar nog niet ingevoerd. In die periode, bijvoorbeeld het jaar 2008, kan een koper van een nieuwe auto dan kiezen voor de nieuwe of de oude belastingregeling. Dan zou de verkoop van nieuwe auto’s niet worden geremd. De nieuwe regels zouden ‘op enige wijze’ de oude auto’s benadelen. Euro2- en Euro3-auto’s ‘worden wat benadeeld’ ten opzichte van schone alternatieven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse minister wil overgangsregeling nieuwe autobelasting - Automobielmanagement.nl

Duitse minister wil overgangsregeling nieuwe autobelasting

Duitsland wil de maatstaf voor de belasting op personenauto’s veranderen van motorinhoud naar uitstoot. De nieuwe regeling zou 1 januari 2009 moeten ingaan.

De Duitse minister van verkeer, Wolfgang Tiefensee, heeft dit gezegd op Das Automobilwoche Kongress. Hij pleit voor een overgangsregeling voor de periode waarin de nieuwe regelgeving wel beslist is maar nog niet ingevoerd. In die periode, bijvoorbeeld het jaar 2008, kan een koper van een nieuwe auto dan kiezen voor de nieuwe of de oude belastingregeling. Dan zou de verkoop van nieuwe auto’s niet worden geremd. De nieuwe regels zouden ‘op enige wijze’ de oude auto’s benadelen. Euro2- en Euro3-auto’s ‘worden wat benadeeld’ ten opzichte van schone alternatieven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding