Honderd euro minder bonus schone diesel

Staatssecretaris De Jager van Financiën wil de startkorting fijnstofdifferentiatie (roettaks) in de bpm van duizend naar negenhonderd euro verlagen.

In de oude situatie kregen dieselauto’s met nul emissie van fijnstof een bonuskorting van duizend euro op de bpm, één milligram meer werd achthonderd euro, enzovoort. Het beginpunt (duizend euro) wil De Jager (foto) nu verlagen naar negenhonderd. Een en ander staat in de tweede nota van wijziging betreffende het belastingplan 2008, zo schrijft BovagKrant op zijn website. De inwerkingtreding van de maatregel voor een fijnstofdifferentiatie in de bpm wordt uitgesteld tot 1 april 2008. Daarmee komt De Jager gedeeltelijk tegemoet aan de wens van de branche om de maatregel uit te stellen zodat bedrijven gelegenheid hebben zich op de nieuwe maatregelen aan te passen. Door de aanpassing kan nog tot 1 april 2008 een dieselpersonenauto verkocht worden zonder dat deze onder de fijnstofdifferentiatie valt. Dit geeft de autobranche volgens de wijzigingsnota meer gelegenheid om voorraden die zijn ontstaan voordat de maatregel is gepubliceerd, te verkopen. Volgens Bovag-directeur Koos Burgman gaat de maatregel ‘alle perken te buiten’. Hij hoopt dat de Tweede Kamer er gehakt van maakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Honderd euro minder bonus schone diesel - Automobielmanagement.nl

Honderd euro minder bonus schone diesel

Staatssecretaris De Jager van Financiën wil de startkorting fijnstofdifferentiatie (roettaks) in de bpm van duizend naar negenhonderd euro verlagen.

In de oude situatie kregen dieselauto’s met nul emissie van fijnstof een bonuskorting van duizend euro op de bpm, één milligram meer werd achthonderd euro, enzovoort. Het beginpunt (duizend euro) wil De Jager (foto) nu verlagen naar negenhonderd. Een en ander staat in de tweede nota van wijziging betreffende het belastingplan 2008, zo schrijft BovagKrant op zijn website. De inwerkingtreding van de maatregel voor een fijnstofdifferentiatie in de bpm wordt uitgesteld tot 1 april 2008. Daarmee komt De Jager gedeeltelijk tegemoet aan de wens van de branche om de maatregel uit te stellen zodat bedrijven gelegenheid hebben zich op de nieuwe maatregelen aan te passen. Door de aanpassing kan nog tot 1 april 2008 een dieselpersonenauto verkocht worden zonder dat deze onder de fijnstofdifferentiatie valt. Dit geeft de autobranche volgens de wijzigingsnota meer gelegenheid om voorraden die zijn ontstaan voordat de maatregel is gepubliceerd, te verkopen. Volgens Bovag-directeur Koos Burgman gaat de maatregel ‘alle perken te buiten’. Hij hoopt dat de Tweede Kamer er gehakt van maakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding