In de Telegraaf zegt Roefs het “doodzonde” te vinden dat het idee in de bureaula ligt. Het staat in een onderzoek van Deloitte Loonbelasting en stimuleert mensen dichter bij hun werk te gaan wonen. Dat zou financieel kunnen door werkgevers gedurende vijf jaar maandelijks onbelast een fors bedrag aan hun personeel te laten geven. De maximale bijdrage is 24 duizend euro. Uit het onderzoek – ’Mobiliteitseffecten van een nieuwe verhuiskostenregeling – zou blijken dat met de bonus jaarlijks anderhalf miljoen kilometer minder wordt gereden. Ook werkgevers staan positief tegenover de maatregel, blijkt uit een steekproef. Behalve dat hun personeel minder in de file staat, bindt de verhuisbonus werknemers ook aan hun baan. Het plan zou bovendien de staat jaarlijks 86 miljoen euro opleveren, dankzij hogere inkomsten uit de overdrachtsbelasting.