Deze oproep krijgt bijval en brede steun van RAI Vereniging. Vanaf nu wordt door al bijna tachtig procent van de Nederlandse importeurs een veiligheidshamer in elke nieuw afgeleverde auto gemonteerd. Daarnaast heeft de autobranche meegewerkt aan een technisch onderzoek in opdracht van Verkeer & Waterstaat naar de ontvluchtingsmogelijkheden uit auto’s die te water raken. De uitkomsten van dat onderzoek zijn aan RAI Vereniging en de deelnemende importeurs gestuurd en worden nog bestudeerd. Verkeer & Waterstaat start binnenkort een landelijke campagne die de consument attendeert op de procedure bij het ontvluchten van een te water geraakte auto. Vorig jaar heeft de campagne ‘Hulp Bij Auto Te Water’ veel aandacht gekregen in de media. Wat moet je onder water doen? 1. Verlichting aanzetten 2. Gordels losmaken 3. Open het zijraam of sla het raam in 4. Verlaat de auto. www.hulpbijautotewater.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding